ma 2024.10.15 10:14
Olvasási idő 1:28
Maier Péter

Újabb kereseteket nyújtottak be Diddy ellen, többek közt egy tinédzser szexuális bántalmazásával vádolják

ARCOK SEAN COMBS - PUFF DADDY, P. DIDDY, DIDDY SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

Hétfőn a New York-i szövetségi bíróságon újabb perkereseteket nyújtottak be a rapmogul ellen. Egy texasi ügyvéd azt mondja, több mint száz embert képvisel, akik Sean 'Diddy' Combs áldozatai lehetnek.

Hétfőn egy sor újabb keresetet nyújtottak be Sean 'Diddy' Combs ellen, aki további nemi erőszakkal, szexuális visszaéléssel és szexuális zaklatással kapcsolatos vádakkal néz szembe – írja a BBC.

A New York-i szövetségi bíróságon legalább hat pert indítottak, ezek közül kettőt nők, négy keresetet férfiak nyújtottak be. A vádak 1995 és 2021 között történt esetekre vonatkoznak.

A meg nem nevezett vádlók azt állítják, hogy a támadások egy része Combs partijain történt, amelyeken jelentős hírességek és zenei előadók vettek részt. A rapmogul ügyvédei tagadják a vádakat.

Sean Diddy Combs medencés bulijain hírességek sora jelent meg
Sean Diddy Combs bulijain hírességek sora jelent meg Forrás Thaddaeus McAdams/Getty Images

Az egyik férfi vádló arról számolt be, hogy 16 éves volt, amikor 1998-ban részt vett egy hamptonsi partin. A kereset szerint nagyon izgatott volt, amikor meghívást kapott Combs bulijára, ahol számtalan zenei előadót és más hírességet látott. Amikor egy alkalommal a mosdó felé tartott, a házigazdával is összefutott, akivel a zeneiparba való betörésről kezdtek el beszélgetni, majd egy csendesebb helyre vonultak el.

A vádló szerint Diddy a beszélgetésük egy pontján váratlanul felszólította őt, hogy vetkőzzön le, majd azt mondta neki, ez egy beavatási rítus, a sztárrá válás útja. A kereset szerint a rapper azzal büszkélkedett, hogy bárkiből sztárt tud csinálni, áldozatának pedig megvannak a külső adottságai hozzá. A találkozásukat egy közös fotóval illusztrálták, amin a tinédzser arcát elhomályosították.

Egy másik, hétfőn benyújtott perben egy nő azzal vádolja Combsot, hogy 2004-ben, 19 éves korában megerőszakolta őt egy hotelszobában. A kereset szerint a nő egy fotózáson találkozott Diddyvel, aki ezután privát bulira hívta őt és egyik barátját. Miután megérkeztek a szállodába, a kereset szerint Combs „simogatta, molesztálta és végül megerőszakolta” őt, annak ellenére, hogy a nő többször kérte, hogy hagyja abba.

A vádlókat képviselő texasi ügyvéd, Tony Buzbee már korábban elmondta: több mint száz olyan embert képvisel, akik szexuális zaklatás, nemi erőszak és szexuális kizsákmányolás vádjával tervezik perelni a rappert, ráadásul gyerekek is vannak az áldozatok között.

Kiemelt tartalom
Tovább dagad a Diddy-botrány: százhúszan perelhetik be az amerikai rappert Tovább dagad a Diddy-botrány: százhúszan perelhetik be az amerikai rappert 2024.10.2 15:47

A szeptember 16-án letartóztatott Sean Diddy Combs ellen zsarolás és szexkereskedelem miatt folyik szövetségi büntetőeljárás. Egy bíró a múlt héten ideiglenesen 2025. május 5-re tűzte ki a tárgyalás kezdetét, addig a brooklyni Metropolitan Detention Centerben tartják fogva.

Combs ügyvédei a „borzalmas” börtönkörülményekre hivatkozva azt kérték, hogy a tárgyalásig engedjék szabadon védencüket, a New York-i szövetségi bíró azonban azzal érvelve utasította el az óvadékra vonatkozó kérelmüket, hogy az „komoly szökési kockázatot” jelenthet.