ma 2024.9.20 12:41
Olvasási idő 1:01
Szöllősi Anna

Saját barátja késelt halálra egy transznemű modell-influenszert Georgiában

ARCOK GEORGIA GYILKOSSÁG LMBTQ

Kesaria Abramidze transznemű modell-influenszert egy nappal azután ölték meg, hogy a georgiai parlament kedden elfogadta az „LMBTQ-propagandát“ és a nemváltó műtéteket tiltó törvényt.

Tbiliszi otthonában halálra késelték Kesaria Abramidze transznemű influenszert és modellt – írja az International Business Times cikke nyomán a Telex.

A gyanú szerint a 37 éves nőt saját barátja, a 26 éves Beka Jaiani ölte meg, miután Abramidze egy vele közös fotót osztott meg az Instagram-oldalán, ezzel nyilvánossá téve a kapcsolatukat, amit a férfi titkolni akart.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kesaria Abramidze (@kesaria_official) által megosztott bejegyzés

A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosította be az egyik helyi szórakozóhely biztonsági embereként dolgozó férfit, akit csütörtök este a kutaiszi nemzetközi repülőtéren tartóztattak le és vettek őrizetbe.

Az ügyben különös kegyetlenséggel és nemi alapon, előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság miatt nyomoznak. 

Abramidze akkor tett nagyobb ismertségre szert, amikor 2018-ban ötödik helyen végzett a Miss Trans Star International nevű szépségversenyen.

Georgia LMBTQ-ellenes törvényt fogadott el

Az MTI híre szerint a georgiai parlament kedden fogadta el az „LMBTQ-propagandát“ és a nemváltó műtéteket tiltó törvényt. A kormányzó Grúz Álom párt által beterjesztett törvény többek között tiltja az azonos neműek házasságát, gyermekek örökbefogadását azonos nemű párok által, valamint a nemváltó műtéteket is. 

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a közösségi oldalán szerdán közzétett üzenetében felszólította Georgiát, hogy vonja vissza a jogszabályt, és kijelentette: az elfogadott törvények aláássák az emberek alapvető jogait, fokozzák a diszkriminációt és a megbélyegzést.

Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha pedig jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén ingyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.