ma 2024.9.12 14:47
Olvasási idő 0:49
Maier Péter

Taylor Swift beállította Beyoncé rekordját az MTV VMA-n, majd megköszönte szerelmének, hogy ott volt a klipje forgatásán

ZENE BEYONCÉ TAYLOR SWIFT TRAVIS KELCE

A "Fortnight" című dalukkal-klipjükkel Taylor Swift és Post Malone letarolták a 2024-es VMA-t, de Sabrina Carpenter és Chapell Roan sem mentek haza üres kézzel.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban átadták át az MTV VMA díjait New Yorkban. A zenei csatorna (elvileg) videóklipek jutalmazására létrehozott díjátadóit historikusan ledomináló Taylor Swift ismét nagyot aratott, de Sabrina Carpenter és Chapell Roan is örülhettek.

Swift ezzel a valaha volt legtöbbet díjazott szólóelőadó lett a VMA történetében, a 30. szobrát is begyűjtötte – ennyi csak Beyoncénak jött össze, ő ötöt viszont csapatban (Destiny’s Child) vagy duóban (The Carters) zsebelt be. 

A 34 éves énekesnő hét szobrot gyűjtött a gálán, ebből négyet a Post Malone-nal közös Fortnight című dala kapta: az év videoklipje, az év kollaborációja, a legjobb rendezés és vágás díjait is megnyerte a kollab, aminek a klipforgatásán Travis Kelce is ott volt. Partnere támogatását Swift a köszönőbeszédében is kiemelte. Emellett az énekesnő a szeptember 11-i terrortámadás áldozatairól is megemlékezett. Kamala Harris melletti kiállása nem került szóba a díjátadón.

A gála házigazdája Megan Thee Stallion volt, és fellépett többek közt Eminem, Lenny Kravitz és Shawn Mendes is.

Swift mellett díjazták Sabrina Carpentert is, aki az Espresso című slágeréért behúzta az év dalának járó elismerést, illetve az interneten most rendkívüli népszerűségnek örvendő Chappell Roant választották a legjobb új előadónak.

Mindezek mellett kitüntették a Blackpink rapperét, Lisát a legjobb K-pop dalért (Rockstar), a legjobb latin videóklip peidg Anittáé lett.

Taylor Swift és Post Malone veszik át a legjobb klipnek járó díjat a 2024-es MTV VMA-gálán
Taylor Swift és Post Malone veszik át a legjobb klipnek járó díjat a 2024-es MTV VMA-gálán Forrás Michael Loccisano/Getty Images for MTV