2024.8.9 11:32
Olvasási idő 0:47
Krajnyák Petra

Kiheréltetné, megnyúzatná és felnégyeltetné az olimpiai megnyitó szereplőit egy erdélyi esperes

KÖZÉLET 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA OLIMPIA OLIMPIAI JÁTÉKOK

Agresszív és uszító posztokkal reagált a párizsi olimpia nyitóünnepségére Vincze Minya István, a kalotaszegi református esperes.

Két hét telt el a párizsi olimpia megnyitója óta, amely a nemzetközi és a hazai médiában egyaránt óriási visszhangot váltott ki. Barbara Butch francia lemezlovas és leszbikus aktivista például halálos fenyegetéseket kapott a szereplése után.

A Transtelex portálhoz többnapos késéssel jutott el Vincze Minya István, az Erdélyi Református Egyházkerület kalotaszegi esperesének Facebook-bejegyzése, amelyben középkori, brutális kínzásokkal fenyegette meg az LMBTQ-közösség tagjait.

„Valamennyit élve kiherélni ha még megvannak a tö…k, a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni és végül felnégyelni” – írta a már nem elérhető posztban, amelyet az elhíresült Dionüszosz-jelenetről készült kollázzsal illusztrált. A július 27-i bejegyzésről szerkesztőségünk már nem tudott képet készíteni, de a Transtelexnek még sikerült megörökítenie a posztot.

Vincze Minya István oldalán azonban továbbra is szerepel az alábbi, szintén fenyegető és uszító hangvételű bejegyzés. „A pohár betelt. Öltözzétek fel az Isten fegyverzetét és írtsátok, vágjátok és küldjétek a pokol tüzébe az ördögnek ezt az elfajult nemzetségét” – írta az esperes, mielőtt az LMBTQ-közösségnek szánt kínhalál részleteit részletezte volna.

Forrás Facebook/Istvan Vincze Minya

A Géza Rigó oldal posztja valószínűleg mélyen megérinthette Vinczét, ugyanis ezen kívül még négyszer osztotta azt meg a profilján. Az esperes a Hámori–Helif-meccsről sem hallgatta el a véleményét, többek között az alábbi poszt található meg az oldalán:

Forrás Facebook/Istvan Vincze Minya