2024.6.19 12:22
Olvasási idő 1:01
Szécsi Krisztián

Laudon Andrea a Disney-t okolja, amiért nem ő adja Riley hangját az Agymanók folytatásában

FILMEK + SOROZATOK AGYMANÓK FILMEK

A szinkronszínész nem érti, hogy film- és sorozatfolytatásoknál miért castingoltatnak új hangokat már meglévő szinkronszerepekre.

Laudon Andrea szinkronhangja megannyi filmből és sorozatból ismerős lehet. Orgánuma olyan alkotásokban csendült fel, mint a Barbie, a Sziget hercegnője, a Demóna, az iCarly, az Eufória, a Szexoktatás, a Star Wars-sorozat több része, illetve a 2015-ös Agymanók, amiben a főszereplő, Riley Anderson magyar hangját kölcsönözte.

A fejünkben lakó kis érzelmek júniusban megkapták a második nagyfilmjüket is, amiben azonban már nem a színésznő alakította a tinédzser Riley-t. Laudon Andrea erről a TikTok-csatornáján számolt be:

Azért beszélek már ilyen könnyedén róla, mert már hónapokkal ezelőtt megtudtam ezt az egészet, és akkor már sírtam eleget, úgyhogy most már egészen könnyedén tudok beszélni róla.

Mint mondja, a szinkronstúdiók az egyes filmek folytatásaira is újra kiírnak castingokat, Riley szerepéért neki két beszédrészt kellett felvennie, és bár az első feladattal elégedett volt a castingért felelős csapat, a másodikat még egyszer megcsináltatta vele a Disney. Miután aggályok merültek fel, hogy az film első részéhez képest sokat változhatott a hangja, végül mégsem őt találták megfelelőnek.

Kiemelt tartalom
A rendszer bedarál minket, mégis lehajtott fejjel tűrjük: A Fekete pont az iskola világán keresztül tart elénk görbe tükröt A rendszer bedarál minket, mégis lehajtott fejjel tűrjük: A Fekete pont az iskola világán keresztül tart elénk görbe tükröt 2024.9.7 10:08

Bár elfogadta a döntést, Laudon nem érti, miért kell egy-egy már jól ismert sorozat vagy film folytatásánál meglévő szerepekre új szinkronhangokat bevonni, hiszen a nézők is érezni fogják a különbséget, ami „elvesz a filmélményből“. Azonban a színésznő hangsúlyozni szeretné, hogy nem hibáztatja az új Riley-t semmiért, sem a szinkronért felelős csapatot, a döntés mögött – állítása szerint – a Disney áll.

@andilaudon Agymanók storytime, és a szinkronos castingokba is egy kis betekintés🫣 Avagy miért nem engem halhattok Riley hangjaként😞 #szinkronhang#insideout2#cinema#szinkron#storytime#szinkron♬ original sound - Laudon Andi✨

Az Agymanók 2-t egyébként mi is láttuk, a filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok:

Kiemelt tartalom
Az Agymanók 2. egy gondolatgazdag és szerethető káosz, de leginkább egy kihagyott ziccer a nehezen túlélhető kamaszkorról Az Agymanók 2. egy gondolatgazdag és szerethető káosz, de leginkább egy kihagyott ziccer a nehezen túlélhető kamaszkorról 2024.6.18 20:18