2024.6.6 14:30
Olvasási idő 0:36
Kovács M. Dávid

Virrasztással emlékeznek Tompos Kátyára Budapesten

KULTÚRA BUDAPEST GYÁSZ SZÍNÉSZEK TOMPOS KÁTYA

A szervezők azt kérik, hogy a résztvevők mécsesekkel, és ha tehetik, színes virágokkal érkezzenek a Várkert Bazárba.

Pénteken 20 órától virrasztást tartanak a 41 éves korában elhunyt színész és énekes, Tompos Kátya emlékére a budapesti Várkert Bazárban – derül ki az esemény Facebook-oldaláról.


A Juhász Anna Irodalmi Szalon és Hrutka Róbert által szervezett megemlékezést a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében tartják. A szervezők azt kérik, hogy a résztvevők mécsest, illetve amennyiben tehetik, színes virágokat hozzanak magukkal.

Tompos Kátya Doralice szerepében Carlo Goldoni Házasság Palermóban című darabjának 2017-es próbáján a Nemzeti Színházban.
Tompos Kátya Doralice szerepében Carlo Goldoni Házasság Palermóban című darabjának 2017-es próbáján a Nemzeti Színházban. Forrás Mónus Márton / MTI

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, Tompos Kátya hosszan tartó betegség után halt meg május 31-én, pénteken hajnalban. Külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek.

Családja azt írta: nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását, ez a szeretet erőt adott neki, reménnyel töltötte ki utolsó heteit.

Mint ismert, Tompos Kátya a rák egy ritka vállfajával küzdött, amit itthon nem tudtak kezelni. A család és a menedzsment azt ígérte, az összegyűlt pénz sorsáról, illetve a megmaradt támogatás visszatérítésének lehetőségéről hamarosan tájékoztatják a nyilvánosságot.