2024.5.9 11:05
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Ritka daganatos betegséggel küzd Tompos Kátya, gyűjtést szerveznek neki

KULTÚRA BETEGSÉG TOMPOS KÁTYA

Tompos Kátya olyan rákbetegséggel küzd, amit itthon nem tudnak kezelni, ezért a Fábián Juli Emlékalapítvány jótékonysági gálát szervez, aminek bevétele a 41 éves színésznő gyógykezelési alapjába kerül.

Tompos Kátya a rák olyan ritka vállfajában szenved, amihez itthon nem érhető el kezelés – derül ki a Fábián Juli Emlékalapítvány csütörtöki Facebook-bejegyzéséből. 

„Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben, és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség – a »világot jelentő deszkákat« már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte” – írták.

A 41 éves színésznő egy olyan ritka daganatos betegséggel küzd, amit itthon nem tudnak kezelni. „Mivel a külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisait az állam nem finanszírozza, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget” – részletezi az alapítvány.

Az alapítvány most a nyilvánosság felé fordul, és Szeretünk Kátya néven szervez jótékonysági gálát május 25-re a Szegedi Nemzeti Színházban, aminek bevétele a színésznő gyógykezelési alapjába kerül. Ha valaki nem tud részt venni a gálán, de segítene, a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára is utalhat.