2024.5.23 13:42
Olvasási idő 1:05
Szöllősi Anna

Jó célból árverezik el Jared Leto autogramját, Törőcsik Mari nercbundáját és Grecsó Krisztián kéziratát

KULTÚRA ÁRVERÉS FÁBIÁN JULI MAGYAR ZENE TOMPOS KÁTYA

Művészek személyes tárgyaira lehet licitálni a Fábián Juli Emlékalapítvány aukcióján, ami a nehéz helyzetben lévő zenészeknek és előadóművészeti háttérmunkásoknak kíván anyagi támogatást nyújtani.

Mások mellett Rick Astley személyes tárgyai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián kézirata, Tompos Kátya kalapja, valamint egy világsztárok által aláírt gitár is kalapács alá került azon az árverésen, amit a Fábián Juli Emlékalapítvány szervez június 14-ére a Magyar Zene Házába. Az aukció két színtéren zajlik, így online is lehet licitálni – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.


Az árverésen befolyt összegre pályázatot ír ki az alapítvány, amely a nehéz helyzetben lévő – beteg vagy munkaképtelen – zenészeknek és előadóművészeti háttérmunkásoknak nyújt anyagi támogatást. Az aukció kiemelten foglalkozik a ritka daganatos betegséggel küzdő Tompos Kátya személyével: az alapítvány legutóbbi gyűjtőakciója az ő kezelését segítette, és már sokan a színművész támogatására ajánlották fel relikviáikat. A kezdeményezéssel az alapítvány a megváltozott körülmények közé került, rászoruló zenei szereplők nehézségeire szeretné felhívni a figyelmet.

Kiemelt tartalom
Ritka daganatos betegséggel küzd Tompos Kátya, gyűjtést szerveznek neki Ritka daganatos betegséggel küzd Tompos Kátya, gyűjtést szerveznek neki 2024.5.9 11:05

Az aukción a 2017-ben elhunyt Fábián Juli néhány személyes tárgyát is elárverezik, illetve a további tételek között szerepelnek például Rick Astley holmijai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián Apám üzent című, megjelenés előtt álló regényének eredeti kézirata, Tompos Kátya kalapja, valamint egy olyan gitár, amely több Random Tripen szerepelt együtt Fábián Julival. Az alapítvány ezt a gitárt kifejezetten a júniusi aukcióra dedikáltatta több világsztárral, így Jared Leto, Rag'n'Bone Man, Paul Kalkbrenner és a Sum 41 tagjainak autogramja szerepel rajta.


Az aukció szervező- és kommunikációs partnere a Paloznaki Jazzpiknik. A közlemény kiemelte: Fábián Juli szerepe a kezdettől fogva fontos volt a zenés esemény életében, minden évben megemlékeznek róla valamilyen formában, idén a zenészeket támogató aukcióval.

A Fábián Juli Emlékalapítvány missziója a könnyűzene és a jazz területén működő, egészségügyi és/vagy szociális okokból nehéz helyzetbe kerülő, rászoruló zenészek, oktatók, zeneszerzők és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek támogatása, valamint az énekesnő emlékének ápolása.