2024.3.6 10:21
Olvasási idő 0:31
Szécsi Krisztián

Rajzfilm készül a Twilight-könyvsorozatból

FILMEK + SOROZATOK ALKONYAT IRODALOM SOROZATOK TWILIGHT

A hírt a Lionsgate filmipari cég egyik képviselője erősítette meg egy keddi konferencián, a könyvekből készült filmeket azonban egy másik stúdió, a Summit Entertainment készítette.

A Lionsgate egy új animációs sorozattal bővíti az Alkonyat-franchise-t, értesült a Variety. Michael Burns, a Lionsgate alelnöke a Morgan Stanley keddi médiakonferenciáján tartott kérdezz-felelekjén osztotta meg a hírt. Úgy véli, „nagy lesz az érdeklődés iránta“.

Forrás WireImage

Az animációs sorozat Stephanie Meyer azonos című könyvsorozatát dolgozza majd fel, amelyből korábban a filmek is készültek Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner főszereplésével.

A The Twilight Saga néven ismert filmsorozat öt filmből állt, amelyek 2008 és 2012 között jelentek meg. Az öt Alkonyat-film együttesen több mint 3 milliárd dolláros (több mint 1 billió forint) bevételt hozott az alkotóknak.

Az, hogy végül a Lionsgate vette meg ehhez a jogokat, azért is igazán izgalmas, mert a filmeket mind a Summit Entertainment független amerikai filmstúdió készítette. A munkálatok már megkezdődtek, de a bemutató tervezett időpontjáról még nincs hír.