2024.1.29 13:18
Olvasási idő 1:13
Maier Péter

Nemzeti gyásznap: bejelentette visszavonulását a magyar internet egyik legfontosabb mémoldala

TÁRSADALOM HUMOR INTERNET IRÓNIA KÖZÖSSÉGI MÉDIA MÉM

A Mézga Géza Apokalipszis Szekta közel négy év után otthagyja az Instagramot.

2020. március 12-én örökre megváltozott a magyar internet, az Instagramon ugyanis megjelent a Mézga Géza Apokalipszis Szekta első posztja, amellyel elindult a hazai mémkultúra egyik legfontosabb alkotóműhelye:

2024. január 29-én, hétfőn, azonban megszületett az – egy darabig biztosan – utolsó bejegyzés. „Köszönjük, hogy társaink voltatok az elmúlt évek pszichés mélyrepülése során. Sok kétes minőségű élményben volt részünk közösen az internetnek ezen a kellemetlen szagot árasztó és gyanús leveket szivárogtató szegletén. Keveset mulattunk és még kevesebbet tanultunk, de a célnál olykor fontosabb a penetráns enyészet. Akárhogy is, itt az idő, hogy a nyugtalanítóan szép számmal összegyűlt szépséghibás lelkeink feloldozást nyerjenek a közös iga alól, és a lángoló fészekből spriccelő gusztustalan csótányok módjára szóródjanak szét újabb nyirkos hasadékok után kutatva. Igazából nagyon jó volt itt. Köszi, hogy jöttetek“ – írják ebben.

A búcsúposztban az oldal alkotói közlik, hogy egy darabig egészen biztosan nem számíthatunk arra, hogy frissül az oldal. És hogy miért tesszük hozzá, hogy egy darabig? Mert a saját bejegyzésük alatti kommentben azért hozzáteszik:

Mindemellett javasoljuk, hogy maradjatok velünk, hátha egy nem túl távoli napon a stáblista legördülte után megjelenő közép-kelet-európai Samuel L. Jackson újabb kétes minőségű kalandokat helyez majd kilátásba. Még látjuk egymást!

Úgyhogy talán nem örökre kell elköszönnünk egyik kedvenc mémoldalunktól, ráadásul az alkotók Insta-sztroiban közölték, hogy a Threadsen azért megosztják majd különböző gondolataikat.

„Ilyen mémek vagy a fasz tudja“ – foglalták össze az alkotók a Grdg podcastjában való vendégeskedésük során ars poeticájukat. A Mézga Géza Apokalipszis Szekta tartalmait az fogta össze, hogy a legendás Mézga család című magyar sorozatból kiragadott képkockák határozták meg anyagaik vizuális tartalmait, míg a szövegek a magyar nép aktuális problémáiról szóltak – a depressziótól az alkoholizmuson át a kortárs magyar közéletig. Mi is írtunk már róluk, amikor a kedvenc hazai mémoldalainkat szemléztük.

Kiemelt tartalom
 Imádunk röhögni a nyomorunkon – A 9 legcinikusabb magyar Instagram-oldal, amit nem lehet megunni Imádunk röhögni a nyomorunkon – A 9 legcinikusabb magyar Instagram-oldal, amit nem lehet megunni 2022.12.11 15:03