2023.12.22 15:43
Olvasási idő 0:42
Szöllősi Anna

Hogy jön össze a Moszkva tér ikonikus figurája és az iszákossá züllött Gombóc Artúr? 0036 Mark elképzelte

KULTÚRA 0036 MARK MAGYAR FILM STREET ART

A Moszkva tér című film simlis Rojálja és a csokizabáló madár, Gombóc Artúr egy érdekes multiverzumban talán legjobb barátok lehetnének – a 0036 Mark által megálmodott világban legalábbis biztosan.

Az utóbbi években főleg Budapesten, de néha külföldön is feltűntek 0036 Mark munkái, aki a popkultúra fontos alakjait vegyíti magyar sajátosságokkal. A street art művész ezúttal a kultikus Moszkva tér című film nagydumás karakterét hozta le életnagyságban a Széll Kálmán (Moszkva) téri villamosmegállóban: Rojál – a kép tanúsága szerint csokifüggőből iszákossá transzformálódott – Gombóc Artúr társaságában „csántizik“ (a Chianti Olaszország leghíresebb vörösbora, és visszatérő elem a filmben.) 0036 Mark munkáinak szépsége főleg ezekben a kis részletekben rejlik; a csalamádés hamburger vagy a csokoládégyáros Willy Wonka neve is el van rejtve az alkotáson. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

0036 MARK (@0036mark) által megosztott bejegyzés

Az anonimitásba burkolózó művész először felkereste a karaktert megformáló színészt, Szabó Simont, hogy engedélyt kérjen tőle a projekthez. Szabó az alábbi sorokkal kommentelte az Instagramon a munkát, ami eléggé bejött neki: 

🙌🔥csak kapkodom a levegőt Bro.

Ahogy azt a szokásos havi kiállításajánlónkban is megemlítettük, december 12-én nyílt meg a street art művész Beszél majd az utókor... című tárlata a budapesti EASY Art Space-ben, ami egészen január 6-ig látogatható. Érdekesség, hogy a kiállítást maga Szabó Simon nyitotta meg.