2023.12.12 9:01
Olvasási idő 0:59
Kovács M. Dávid

Kihirdették a 2024-es Golden Globe jelöltjeit

FILMEK + SOROZATOK BARBIE FILM CHRISTOPHER NOLAN GOLDEN GLOBE GRETA GERWIG MARTIN SCORSESE OPPENHEIMER

A "Barbie" és az "Oppenheimer" is nagyot tarolhat a januári gálán, de Martin Scorsese és Yorgos Lanthimos filmjei sem panaszkodhatnak a jelölések számára.

Greta Gerwig Barbie-filmje és Christopher Nolan Oppenheimer című rendezése kapta a legtöbb jelölést a jövő évi Golden Globe-díjatadóra.

A díjra esélyes színészek között van Emma Stone, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Cillian Murphy, Da'Vine Joy Randolph, Nicolas Cage és Timothée Chalamet is.

Barbie Forrás Warner Bros. / IMDB

A Barbie összesen kilenc jelöléssel vezeti a listát: Greta Gerwig a legjobb rendezők között van versenyben, Ryan Gosling a legjobb mellékszereplő, míg Margot Robbie a legjobb színésznő lehet musical vagy vígjáték kategóriában. Gerwig filmje ezek mellett három jelölést kapott a legjobb eredeti filmbetétdal kategóriában, amelynek esélyesei közé Dua Lipa Dance The Night, Ryan Gosling I'm Just Ken és Billie Eilish What Was I Made For? című számai is bekerültek.

Kiemelt tartalom
Ezekben a percekben is épp leolvad a Barbie-rajongók agya Ken baba igazi nevétől Ezekben a percekben is épp leolvad a Barbie-rajongók agya Ken baba igazi nevétől 2023.8.4 15:33

Az Oppenheimer nyolc jelöléssel szállhat ringbe a gálán: Christopher Nolan a legjobb rendezőnek, Emily Blunt pedig a legjobb mellékszereplőnek járó díjra vált esélyessé, Cillian Murphy pedig a dráma kategória legjobb férfi színésze lehet. Sőt, a filmet egy új kategóriában („Cinematic and Box Office Achievement“) is jelölték, amely 2024-től a közönség körében legnépszerűbb alkotásokat ismeri el.

Kiemelt tartalom
Miért is tartjuk korszakos zseninek Christopher Nolant? – ezekért a húzásokért imádjuk az Oppenheimer rendezőjének filmjeit Miért is tartjuk korszakos zseninek Christopher Nolant? – ezekért a húzásokért imádjuk az Oppenheimer rendezőjének filmjeit 2023.8.19 8:12

Martin Scorsese legújabb alkotása, a Megfojtott virágok, valamint Yorgos Lanthimos legfrissebb rendezése, a Szegény párák hét-hét jelölést kapott, míg Celine Song filmje, az Előző életek ötöt. A Todd Haynes által jegyzett May December, Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című filmje és a Bradley Cooper által rendezett Maestro négy-négy kategóriában esélyes.

Kiemelt tartalom
Véget érni nem akaró történelemóra a határtalan emberi romlottságról  – Kritika a Megfojtott virágokról Véget érni nem akaró történelemóra a határtalan emberi romlottságról – Kritika a Megfojtott virágokról 2023.10.21 9:58

A sokat kritizált díjátadót január 7-én, vasárnap, tartják Los Angelesben, ám azt egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, hogy ki vezeti majd a gálát. A jelöltek teljes listáját a Variety cikkében lehet végigböngészni.