2023.8.4 15:33
Olvasási idő 0:50
Kovács M. Dávid

Ezekben a percekben is épp leolvad a Barbie-rajongók agya Ken baba igazi nevétől

DESIGN BARBIE BARBIE FILM JÁTÉK

Ha te sem tudtad, hogy mi Ken teljes neve, akkor most a lehető legjobb helyen jársz, igazi mérföldkőhöz érkeztél!

Kisebbfajta sokkot okozott a Greta Gerwig-féle Barbie-fim rajongói körében, amikor megtudták, hogy Kennek is van vezetékneve – a Twitteren többen is rácsodálkoztak Barbie udvarlójának teljes nevére.

Ryan Gosing a Barbie című filmben Forrás InterCom

Aki már látta 2023 nyarának egyik legjobban várt filmjét, az tudhatja, hogy az egyik jelenetben Ruth Handler, a Barbie baba megteremtője és a Mattel társalapítója – akit Rhea Perlman alakít – elmagyarázza a Margot Robbie által megtestesített Barbie-nak, hogy a babát a lányáról, Barbaráról nevezte el.

Az 1959-ben piacra dobott Barbie a hivatalos fiktív életrajz szerint Barbara Millicent Roberts néven született egy ugyancsak fiktív wisconsini kisvárosban George és Margaret Roberts gyermekeként. Két évvel azután, hogy a boltok polcaira került, Barbie vőlegénye is feltűnt a színen, akit a filmben egyszerűen csak Kenként emlegetnek.

Pedig az ő nevét is egy létező személy ihlette: Ken baba 1961-ben lépett Barbie életébe, a nevét pedig Ruth Handler fiáról, Kennethről kapta. A teljes neve: Kenneth Sean Carson – ez a név szerepel a baba Wikipédia-oldalán is.

Kent egyébként Ryan Gosing alakítja a Barbie-filmben, akinek I'm Just Ken című balladája a film sikerei nyomán felkerült a Billboard Hot 100 listájára, ahol jelenleg épp a 87. helyet birtokolja.

A film rendezője, Greta Gerwig épp pénteken ünnepli a negyvenedik születésnapját – és ha beírjátok a nevét a Google keresőjébe, akkor hirtelen Barbie-rózsaszínben kezd el pompázni az oldal, amit láttok.