Több mint 50 újítást vezetnek be a még jobb ízélmény érdekében.
A McDonald's a tavaszi kampányában „minden idők legjobb hamburgereinek“ megalkotását tűzte ki céljául, többek között új sütési módszerekkel és puhább zsemlékkel. A gyorsétteremlánc most újabb fokozatra kapcsolt, és a Washington Post értesülése szerint összesen ötven újítást jelentett be. Hiszen bár gyorsan és könnyen, de nem feltétlenül a legízletesebben tudják elkészíteni a burgereiket.
És hogy min változtat a McDonald's?
- Egyszerre hat húspogácsát grilleznek majd nyolc helyett, így a húspogácsák szaftosabbak lesznek.
- A Big Macbe több szósz kerül.
- Vajas briós zsemlét használnak, és vastagabb alsó szeleteket vágnak a hő megtartása érdekében.
- A szezámmagot véletlenszerűbben szórják a zsemlére, hogy úgy tűnjön, mintha otthon készítenék el.
- A sajtot hamarabb veszik ki a hűtőből, hogy a sütés során jobban megolvadjon.
- A salátát és az uborkát kisebb dobozokban tárolják, ezzel biztosítva a nagyobb frissességet.
- A McDonald's chicagói központjának tesztkonyhájában pedig Chad Schafer séf kifejlesztette a hamburgerfordítás új módszerét.
Ezek a változások a Wall Street Journal szerint az egyre növekvő hamburgerpiac nyomására lépnek életbe, különösen a hamarosan hazánkba érkező Five Guysnál bevezetett gyorsított eljárás miatt. A megreformált receptúrákat először csak az amerikai üzletekben vezetik be.