2023.11.24 14:41
Olvasási idő 0:36
Krajnyák Petra

Magyarországra jön a Five Guys, Barack Obama egyik kedvenc hambizója

GASZTRO

A Five Guysnak jelenleg 1850 étterme működik világszerte, és a következő években a régió öt országában terjeszkedhetnek.

A magyar sajtóban már 2016-ban és 2018-ban is felröppentek hírek a Five Guys esetleges magyar egységéről, azonban most már biztos: hazánkban is üzletet nyit az amerikai gyorsétteremlánc.

Ezt onnan tudhatjuk, hogy a vendéglátásra, ingatlan-, élelmiszer- és italbefektetésekre fókuszáló Monterock International engedélyt kapott a Five Guys étterem működtetésére Közép- és Kelet-Európában, amiről a cég közleményéből értesült a Paraméter.sk.

Ennek értelmében két éttermet vesznek át Ausztriában, 2028-ig pedig számos új üzlet létrehozását tervezik nemcsak Ausztriában, hanem Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, valamint nálunk, Magyarországon is.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Five Guys (@fiveguys)

Prágában jövő tavasszal nyithat meg a Five Guys első cseh étterme, azonban a magyarországi egység helyéről és megnyitásának tervezett időpontjáról még nem érkezett hír.


A Five Guys 1986-ban nyitotta első, virginiai éttermét, mára pedig egy 1850 egységből álló étteremlánccá fejlődött. Világszerte sokak kedvencének számít, sőt állítólag Barack Obama volt amerikai elnök egyik nagy kedvence. Ami az árakat illeti, egy hamburger 12 euróba (4560 FT), egy a kis krumpli pedig 5,5 euróba (2090 FT) kerül.