2023.8.1 14:54
Olvasási idő 2:34
Kovács M. Dávid

Újra átélheted Johnny Depp és Amber Heard jogi hercehurcájának sorsdöntő pillanatait – itt vannak a Netflix augusztusi újdonságai

Újra átélheted Johnny Depp és Amber Heard jogi hercehurcájának sorsdöntő pillanatait – itt vannak a Netflix augusztusi újdonságai
Forrás Netflix
FILMEK + SOROZATOK DOKUMENTUMFILM FILMEK NETFLIX SOROZATOK STREAMING

Gal Gadot és Adam Sandler legújabb alakításaival, a Heartstopper második évadával, a One Piece élőszereplős sorozatváltozatával, valamint a "Depp kontra Heard"-ügyről és Jake Paul sorsának alakulásáról szóló dokumentumfilmekkel bővül a Netflix kínálata.

Első kézből: Jake Paul, a fekete bárány (Untold: Jake Paul the Problem Child)

„16 éves korom óta a nyilvánosság előtt élem az életem, a történetemet mostanáig azonban még sosem mesélték el“ – írta Jake Paul, amikor az Instagram-oldalán bejelentette a Netflix Untold című sportdokumentumfilm-sorozatának róla szóló epizódját. A hírhedt influenszer először a Vine nevű videós közösségi oldalon szerzett magának hírnevet a bátyjával, Logannal, majd a YouTube birodalmát is bevette. Paul öt évvel ezelőtt kezdte bokszolói karrierjét, majd a sport történetének egyik legmegosztóbb figurája lett. A Jake Paul, a fekete bárány az internetcelebritásból lett ökölvívó sztoriját meséli el. (Premier: augusztus 1.)

 

Fülig beléd zúgtam (Heartstopper); második évad

Bár hazánkban a Heartstopper – Fülig Beléd Zúgtam a könyvfóliázás áldozata lett, a Lírát pedig 12 millió forintos bírsággal sújtották a két fiatal srác szerelméről szóló sikerképregény miatt, annak Netflix-adaptációja az utóbbi évek egyik legnépszerűbb sorozata lett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy napokon belül érkezik a második évad a platformra, sőt, a Netflix már a harmadikat is berendelte belőle.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 2024.4.24 17:40

Közben a képregényt jegyző Alice Oseman a nyilvánosság előtt reagált a magyarországi történésekre. „Nagyon szomorú és dühös vagyok, hogy ez megtörténhet. A queer fiatalok megérdemlik, hogy viszontlássák magukat az irodalmi művekben“ – írta az Instagram-oldalán. Az augusztus elején érkező évad sztorija egy párizsi osztálykirándulás köré rendeződik, amelyen még jobban elmélyül a főszereplők románca. (Premier: augusztus 3.)

Rachel Stone - Mindent vagy semmit (Heart of Stone)

Wonder Woman után egy szupertitkos kém bőrébe bújhat Gal Gadot, aki A szürke ötven árnyalata filmváltozatából ismert Jamie Dornan partnereként tűnik fel Tom Harper (Léghajósok, Vadrózsa) akciódús kémthrillerjében. A filmben Gadot egy titokzatos, egész világot behálózó békefenntartó ügynökség hírszerzőjét alakítja, aki – az előzetes alapján – mindent elkövet, hogy megállítson egy hackert a legértékesebb és egyben legveszélyesebb fegyverük ellopásában. A női főellenséget Alia Bhatt bollywoodi filmcsillag alakítja, akinek ez az első komolyabb hollywoodi alakítása. (Premier: augusztus 11.)

Depp kontra Heard (Depp v. Heard)

Bár Johnny Depp neve nekünk, magyaroknak mostanság a vélhetően részegség miatt lefújt Hollywood Vampires-koncert és a Karlovy Vary-i Filmfesztivál Gellért Szállóban forgott promófilmje miatt jut leggyakrabban eszünkbe, A Félelem és reszketés Las Vegasban és A Karib-tenger kalózai-széria színésze a világ többi országában az elmúlt években inkább a volt feleségével, Amber Hearddel folytatott bírósági ügyei miatt szerepelt a hírekben. Ennek a hosszú ideig húzódó jogi hajcihőnek szentelt háromrészes dokumentumfilm-sorozatot Emma Cooper (Marilyn Monroe rejtélye: A soha nem hallott szalagok) és a Netflix, amelynek célja, hogy pártatlan áttekintést adjon arról a véget nem érőnek tűnő ügyről, ami a fél világot – de a közösségi médiát legalábbis biztosan – lázban tartotta. (Premier: augusztus 16.)

Ne merészelj eljönni a bát micvámra (You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah)

Adam Sandlert a legközelebbi hozzátartozói körében láthatjuk majd legújabb, Ne merészelj eljönni a bát micvámra című filmjében, amelyet Sammi Cohen (Váratlan szerelem) rendez Fiona Rosenbloom 2007-ben megjelent, azonos című könyve nyomán.

Ne merészelj eljönni a bát micvámra (You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah) Forrás Netflix

A tinivígjátékban a színész mellett felbukkan a felesége, Jackie Sandler, illetve két lánya, Sadie és Sunny Sandler is, legközelebbi partnere azonban a Jégvarázs Elsájának hangját kölcsönző Idina Menzel lesz, akit már a Safdie-testvérek Uncut Gems című klasszikusában is láthattunk Adam Sandler mellett. (Premier: augusztus 25.)

One Piece; első évad

Az egyik legnépszerűbb, legtöbb példányban értékesített japán mangasorozat, a One Piece élőszereplős Netflix-adaptációja a nyár utolsó napján fut majd be a platformra. Az Eiichiro Oda által jegyzett eredeti mangasorozat 1997-ben jelent meg először, majd az évek során többféle feldolgozást is kapott, a Matt Owens és Steven Maeda neve alatt futó sorozat mégis valódi szenzáció lehet, amelyben nyolc epizódon keresztül izgulhatunk az ifjú kalandor, Monkey D. Luffy és legénysége tengeri kalandjain. (Premier: augusztus 31.)

Ez a cikk csupán egy válogatás a Netflix kapuban álló premierjei közül, az említettek mellett további filmek és sorozatévadok is érkeznek a streamingplatformra, további részletek a szolgáltatás felületén.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!