2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Maier Péter
2022.10.28 17:51
Olvasási idő  2:19

Minden, amit eddig tudunk a Sárkányok Háza második évadáról

Október 24-én lezárult az HBO Trónok Harca-előzménysorozatának első évada. A fogadtatása vegyes, de azért valljuk be, mindenki kíváncsi rá, innen hova tart majd a sztori. Összeszedtük, milyen infóink vannak eddig a folytatásról.

Maier Péter
2022.10.28 17:51 Olvasási idő  2:19
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Minden, amit eddig tudunk a Sárkányok Háza második évadáról
Forrás: HBO;

Utoljára a Trónok harca tudott magasabb nézőszámot hozni egy évadzáróval, mint most a Sárkányok háza. Az előzménysorozat első évadának utolsó epizódját, csak az első napon az USA-ban, 9,3 millió felhasználó nézte meg - írja a Variety, több piacon pesig felül is múlta az elődjét a széria. A visszajelzések megosztóak, de a kritikák nagyrészt méltatják a House of the Dragon első évadát. A nézők közül sokaknak nem tetszett az epizódok felépítése, de abban megegyezhetünk, hogy az utolsó rész után szinte mindenki kíváncsi rá, mikor és hogyan folytatódik az HBO sikersorozata. Cikkünkben összeszedtük a válaszokat a legfontosabb kérdésekre.

 

Mikor jöhet a második évad?

Ezzel kapcsolatban nincsenek túl örömteli híreink. Főleg azért, mert egyelőre keveset tudunk. Azt többen is megerősítették már, hogy lesz folytatása a sorozatnak, illetve az is kiderült nyilatkozatokból, hogy 2023 első félévében tervezik leforgatni a második évadot. Ha ez mind igaz, akkor valószínűleg 2024-ben számolhatunk a folytatással, de ki tudja, lehet, gyorsabban vágják, mint gondolnánk.

 

Mégis mi történt az évadzáró végén?

Az első évad utolsó részében Rhaenyra másodikszülött fia, Lucerys Viharvégen járt, hogy megerősítést kérjen a Baratheon-ház támogatásáról a trónviszályban. Finoman fogalmazva sem zárul sikerrel a látogatás, viszont legalább van annyi Borros Baratheonban, hogy nem engedi az ő csarnokában megcsonkítani a fiút a korábban érkező Aemond Targaryen által. A gyerekkori sérelem miatt bosszút állni akaró Aemond Lucerys után repül, és a fiúval - részben gondatlanságból - eteti meg a sárkányát. Afelől nem nagyon maradtak bennünk kérdések, hogy ez mit jelent: háborút. A készítők az évadzáró utolsó képével nem nagyon árulnak zsákbamacskát. Hát igen, elég beszédes:

 

Rhaenyra (Emma D'Arcy) az évadzáról utolsó jelenetében Forrás: HBO

 

Most akkor hogy vannak a csapatok?

Az biztos, hogy a Sárkányok háza van annyira bonyolult, hogy szükségünk legyen némi segítségre átlátni, ki kivel van ebben a háborúban. Feketék lépnek pályára zöldek ellen, lássuk a kezdőcsapatokat.

 

Feketék: Rhaenyra és Daemon, Corlys és Rhaenys Velaryon, Jacaerys Velaryon, Baela és Rhaena Targaryen, Gerardys mester, Erryk Cargyll, Lorent Marbrand, Bartimos Celtigar, Steffon Darklyn

 

Zöldek: II. Aegon Targaryen, Aemond és Helaena Targaryen, Alicent és Otto Hightower, Ser Criston, Tyland és Jason Lannister, Larys Strong, Orwyle mester, Lord Jasper "Ironrod" Wylde, Arryk Cargyll (Erryk ikertestvére), és minden bizonnyal Borros Baratheon

 

Kik játszanak majd az új évadban?

A színészi gárda legfontosabb tagjai a hírek szerint visszatérnek a második évadra. A lehengerlő Emma D'Arcy és Olivia Cooke páros viszályai miatt már most rághatjuk a körmünket, de Matt Smith briliáns játékára is számíthatunk a továbbiakban. A jelenlegi információk szerint visszatér még a Lord Corlys-t játszó Steve Toussaint, és a Rhaenys-t alakító Eve Best is.

 

Tom Glynn-Carney-t és Ewan Mitchell-t még többet látjuk majd Targaryen-fiúkként. Rhys Ifans-ra szintén számíthatunk Otto Hightower szerepében, ahogy Fabien Frankelre is mint Ser Criston Cole. 

 

Felmerült a fiatal Rhaenyrát és Alicentet alakító két színésznő, Milly Alcock és Emily Carey visszatérése is, Carey a Hollywood Reporternek azt nyilatkozta, voltak tárgyalások ez ügyben. A népszerű páros megjelenése feltételezhetően visszatekintés vagy időugrás formájában válhat valóra.

 

Volt róla szó, beszélgettünk, őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mi lesz. 

 

- mondta a fiatal Alicentet alakító Emily Carey, aki saját bevallása szerint szívesen dolgozna még a Sárkányok házán, de csak akkor, ha a sorozat készítői szerint van értelme a történet szempontjából.

 

Alicent (Emily Carey) és Rhaenyra (Milly Alcock) az első epizódban Forrás: HBO

 

Mi fog történni a második évadban?

A George R.R. Martin regényeit ismerők már nagyjából látják, hogyan alakulhat a második évad cselekménye. A Sárkányok táncát, azaz a Targaryen-polgárháború történetét dolgozza majd fel a folytatás. Ryan Condal, a sorozat vezető producere arról beszélt a The Times-nak, hogy az első évad inkább arról szólt, hogy megértsük a karakterek összetettségét, motivációt, a másodiknak a ritmusa inkább a Trónok harca középső szakaszára fog hasonlítani - nagy fordulatokkal, csatajelenetekkel. 

 

Felmérés Mutasd az eredményeket > Eredmények elrejtése >
Neked hogy tetszett a Sárkányok háza első évada?
Élveztem! Elment egynek. Nem jött be:( Szavazok.
Élveztem! 100%
Elment egynek. 0%
Nem jött be:( 0%

 

Forrás: BT

 

 

 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  HBO
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra