tegnap 2024.10.21 15:54
Olvasási idő 0:34
Kovács M. Dávid

Eltűnik a Packeta neve Magyarországról

ÉLETMÓD CSOMAGKÜLDÉS GAZDASÁG MAGYARORSZÁG VÁSÁRLÁS

A cseh Packeta tulajdonosa megvette a magyar Foxpostot, mégis a külföldi cég nevét vezetik ki a hazai piacról.

Idén nyáron a magyar Foxpost egy tulajdonba került egy másik csomagküldő szolgáltatással, a cseh Packetával. A felvásárlással hazánk legnagyobb csomagküldő hálózata jött létre, mostanáig csak az volt kérdés, hogy melyik márkanévvel folytatják a magyar piacon.

A Foxpost–Packeta-hálózat új tulajdonosai végül a magyar név mellett döntöttek, vagyis a rókás arculattal működnek tovább. A Packeta márkanevet szép lassan kivezetik a hazai piacról, a Packeta-csomagautomaták arculatát fokozatosan frissíteni fogják – értesült hétfőn a Forbes.hu.

A portál információi szerint a döntés már a hónap elején megszületett, a bejelentéssel azonban mostanáig vártak. A két cég összehangolása jelenleg is zajlik, nagy változások idén azonban már nem várhatóak, inkább arra fókuszálnak, hogy az év végi szezont a lehető leginkább zökkenőmentesen vegyék.

Ahogy bizonyára még ma is sokan emlékeznek rá, idén tavasszal a Vinted rendkívüli akciója kifektette a Foxpost rendszerét, majd a Packeta is összeomlott, javarészt a Temu és a Vinted miatt.