2024.4.23 16:28
Olvasási idő 0:53
Masszi-Rigó Csilla

Nem a te hibád, ha nem találsz üres FoxPost-automatát, a Vinted hétvégi akciója miatt nem lehet csomagot feladni

ÉLETMÓD VINTED

A Vinteden hétvégén ingyenes volt a kiszállítás, az akció azonban nem tett jót a FoxPost rendszerének, az elmúlt napokban ugyanis alig lehet feladni csomagot a szolgáltatáson keresztül.

Napok óta alig, vagy egyáltalán nem lehet csomagot feladni a FoxPosttal, a Vinted hétvégi ingyenes kiszállítást ígérő akciója miatt ugyanis annyira telített lett az érdeklődés a szolgáltatás iránt, hogy szinte lehetetlen csomagot feladni. 

Befuccsolt a Fospost rendszere a Vinted miatt
A FoxPost azt ígéri, pár napon belül csökkenni fog a forgalom. Forrás GETTY IMAGES

A Telex megkereste az ügyben a FoxPostot, akik azt válaszolták, hogy „az elmúlt napokban szokatlanul magas, szökőárszerű terhelés érte a FoxPost rendszerét, ami egy független e-kereskedelmi piactér által meghirdetett, rövid időtartamú ingyenes csomagküldési akció következménye.”

A cégnek még a webes felülete sem működött teljesen, a Telexnek ugyanis több olvasó arról számolt be, hogy habár az oldal azt írja, van kapacitása csomagot fogadni a közelben lévő automatának, az automatához érve nem található üres hely. 

„A váratlan akció népszerűsége miatt a csomagforgalom szökőárszerűen megnövekedett, ami időszakosan extrém módon terheli meg rendszerünk aktuális kapacitását. Mivel a terhelés egy időben jelentkezik, ennek következményeként a FoxPost-automatákban folyamatos a csomagmozgás, ami pontatlan jelzéseket eredményez az automaták foglaltságáról az online felületeken” – nyilatkozta Bengyel Ádám vezérigazgató és társalapító nyilatkozatában.

Kiemelt tartalom
Paulina csak a régi ruháit akarta elpasszolni a Vinteden, és majdnem 1000 eurót bukott: íme a red flagek, hogy csalóval van dolgod Paulina csak a régi ruháit akarta elpasszolni a Vinteden, és majdnem 1000 eurót bukott: íme a red flagek, hogy csalóval van dolgod 2023.1.12 11:30

A FoxPost a probléma enyhítésének érdekében megnövekedett munkaerővel igyekszik üríteni az automatákat, a cég szerint egy-két napon belül kezelhető mértékűre csökken a csomagautomaták telítettsége. Mindeközben a Vinted is lépést tett az ügyben, „miután értesültek a csomagküldési problémákról, törölték az ötnapos ingyenes szállítási limitet a FoxPost-rendeléseknél a kampányban. Ez azt jelenti, hogy megszűnt az időnyomás, a felhasználóknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy a csomagjaikat az ötnapos időszakon belül kellene feladniuk”