ma 2024.9.27 12:48
Olvasási idő 0:39
Maier Péter

Playback Péntek: Sophie posztumusz albuma és Lady Gaga Joker-lemeze a friss megjelenések között

Playback Péntek: Sophie posztumusz albuma és Lady Gaga Joker-lemeze a friss megjelenések között
Forrás Refresher Magyarország / Getty Images / Spotify
ZENE LADY GAGA MAGYAR ZENE PLAYBACK PÉNTEK SOPHIE

New Music Friday REFRESHER módra: kerülj képbe a legfontosabb új megjelenésekkel e heti válogatott lejátszási listánkon! Ezen a héten Sophie és Lady Gaga szállították a kiemelt lemezeket.

Első és valószínűleg utolsó posztumusz albuma jelenik meg a kísérleti popzene egyik legnagyobb alakjának, aki olyan előadókra gyakorolt közvetlen hatást, mint Charli XCX vagy Madonna. Sophie (SOPHIE) nélkül a könnyűzene ma nem lenne az, ami, és efelől nem hagy kétséget self-titled albuma sem, amely tragikus halála után három évvel jelenik meg. Legtöbbet a saját bátyja dolgozott rajta, hogy a lehető leginkább úgy legyen befejezve, ahogy a brit zseni csinálta volna.

A másik mai kiemeltünk Lady Gaga „LG6.5“ lemeze, vagyis egy átmeneti kiadvány a Chromatica és a készülő hetedik stúdióalbum között, amely a Joker: Kétszemélyes téboly című – állítólag már-már musicalnek nevezhető – filmben felcsendülő feldolgozásokat tartalmazza. 

Emellett friss dalt hozott The Weeknd és az újjáalakult Linkin Park, illetve beindította szólóprojektjét a Måneskin-frontember Damiano David is, ráadásul egy Labirinth-tel közös számmal.

Ami a mienk, az a tiétek:

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!