2024.9.6 9:40
Olvasási idő 1:15
Masszi-Rigó Csilla

Bejelentették a Linkin Park új énekesét

ZENE CHESTER BENNINGTON EMILY ARMSTRONG LINKIN PARK

A Dead Sara zenekar éléről ismert Emily Armstrong lett a Linkin Park énekese, aki hét évvel Chester Bennington halála után csatlakozik a csapathoz. Novemberben "From Zero" címmel egy új lemez is megjelenik, amit jövő héttől egy rövid turné vezet fel.

Sok évnyi csendet követően újra összeállt a Linkin Park, és ahogy azt a Billboard már korábban meglebegtette, az együttes új frontemberével nem a 2017-ben elhunyt Chester Bennington hangját szeretné megidézni.

A zenekar új énekese a Los Angeles-i Dead Sara zenekarból ismert Emily Armstrong, Rob Bourdon alapító dobost pedig Colin Brittain váltja, aki korábban többek között az A Day To Remember, a Papa Roach és az All Time Low producere/társszerzője volt.

linkin park uj enekes emily armstrong
Emily Armstrong szeptember 5-én, a Linkin Park Livestream koncertjén. Forrás Timothy Norris/Getty Images for Warner Music

A Linkin Park pár hete indított el egy visszaszámlálót az oldalukon, amely eredetileg augusztus 28-ra volt időzítve, azonban amikor a számok lepörögtek, a számláló anélkül indult újra, hogy bármi is kiderült volna. Másnap a zenekar megerősítette, hogy szeptember 5-én tényleg bejelentenek valamit, az új felállást pedig csütörtökön egy élőben, a YouTube-on közvetített koncerten mutatták be.

Kiemelt tartalom
Eddig soha nem hallott, 20 éves dalt adott ki a Linkin Park Eddig soha nem hallott, 20 éves dalt adott ki a Linkin Park 2023.2.10 13:00

Az Emily Armstronggal és Colin Brittainnel kiegészült zenekar november 15-re egy új lemezt is bejelentett From Zero címmel, a megjelenést pedig egy rövid turné előzi meg, amelynek keretében jövő szerdától Los Angelesben, New Yorkban, Hamburgban, Londonban, Szöulban és Bogotában fognak fellépni. Az album elé The Emptiness Machine címmel egy új single is érkezett:

 

„A Linkin Park előtt az első zenekarunk neve Xero volt. Ez az albumcím egyszerre utal erre a kezdetekre és arra az útra, amire most vállalkozunk. Hangzásilag és érzelmileg a múltról, a jelenről és a jövőről szól – a jellegzetes hangzásunkkal, de megújulva és élettel tele. Ezzel szeretnénk kifejezni megbecsülésünket az új és a régi zenekari társaink, barátaink, családaink és rajongóink iránt. Büszkék vagyunk arra, amivé a Linkin Park az évek során vált, és izgatottak vagyunk az előttünk álló utazás miatt. Minél többet dolgoztunk együtt Emilyvel és Colinnal, annál jobban élveztük világszínvonalú tehetségüket, a társaságukat és a dolgokat, amiket létrehoztunk. Igazán erősnek érezzük magunkat ezzel az új felállással és a vibráló, energikus új zenével, amit együtt készítettünk. Összeszőjjük azokat a hangzásbeli érintkezési pontokat, amelyekről eddig is ismertek voltunk, és még mindig újakat fedezünk fel” – idézi Mike Shinoda szavait a közlemény.