2024.9.25 12:06
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

Új albumot hoz ki Lady Gaga a Joker-film apropóján, de ez még nem az a lemez, amire évek óta várnak a rajongói

ZENE JOAQUIN PHOENIX JOKER LADY GAGA

A 13 dalt számláló friss anyag a "Joker: Kétszemélyes téboly" című filmet kíséri, amelyben Lady Gaga főszereplő lesz Joaquin Phoenix oldalán.

Új albumot hoz ki Lady Gaga szeptember 27-én, pénteken, ami Harlequin címen jelenik meg, és a Joker: Kétszemélyes téboly film kísérőlemezeként funkcionál, amiben Gaga Harley Quinnt alakítja majd.

A Harlequin egyfajta megálló lehet az énekesnő eddigi utolsó, Chromatica című lemeze, illetve a régóta beharangozott hetedik stúdióalbuma között. Bejelentésével egy időben „LG6.5“ feliratú plakátok jelentek meg az utcákon, miközben köztudott, hogy Gaga a következő, állítólag februárban megjelenő albumára „LG7”-ként hivatkozik. Ráadásul néhány dalcím Harlequinről – például az Oh, When the Saints, a World on a String, az If My Friends Could See Me Now és a That's Life – arra utal, hogy egyfajta feldolgozáslemezről lehet szó. Ez igazolhatja a Variety korábbi információit, mi szerint több mint 15 dalfeldolgozás lesz hallható az október 3-án érkező filmben, és leginkább jukebox musicalként hivatkoznak rá.

Lady Gaga "Harlequin" című albumának borítója
Lady Gaga "Harlequin" című albumának borítója Forrás Lady Gaga

A Harlequin az egyik a két Joker-album közül, amelyek pénteken jelennek meg. A másik Hildur Guðnadóttir soundtrack-lemeze, ami feltehetőleg a filmben felcsendülő instrumentális alkotásokat tartalmazza majd.