2024.7.24 9:52
Olvasási idő 0:52
Szécsi Krisztián

Táncolva énekel Joaquin Phoenix és Lady Gaga a Joker 2 új előzetesében

FILMEK + SOROZATOK ELŐZETES FILMEK JOAQUIN PHOENIX JOKER LADY GAGA

Már régóta tudjuk, hogy a "Joker: Kétszemélyes téboly" zenés film lesz, amit a legújabb trailer is alátámaszt.

Joaquin Phoenix és Lady Gaga a DC-univerzum két leghírhedtebb antihőseként szedik szét Gotham City városát a Joker: Kétszemélyes téboly (Joker: Folie á deux) előzetesében. Az első, Arany Oroszlánnal díjazott Joker-filmmel ellentétben a második rész sokkal inkább zenés alkotás lesz, amibe most a legújabb trailernek köszönhetően megint kaptunk egy kis betekintést.

„Szerintem az emberek meg fognak lepődni. Nem hiszem, hogy az lesz, amire számítanak, mármint azért, mert musical lesz. Valamilyen módon mindannyian zeneileg és táncban fejezzük ki magunkat a mindennapokban. Szerintem ez nagyon jól fog működni a filmben“ – mondta az új rész kapcsán Zazie Beetz, aki az első részben Sophie Dumondot, a Joaquin Phoenix által megformált Arthur Fleck „kvázi“ szerelmét alakította.

Azt már régóta tudni, hogy az új Joker-film más lesz, mint az első, de a filmet felvezető második trailerben már tényleg láthatunk részleteket abból, hogy pontosan mire gondoltak az alkotók, amikor musicalről beszéltek: Joker őrülten dudorászik, Harley Quinn hallucinálva keringőzik egy estélyiben, tüntető tömegek kórusban fakadnak dalra.

Kiemelt tartalom
A rendszer bedarál minket, mégis lehajtott fejjel tűrjük: A Fekete pont az iskola világán keresztül tart elénk görbe tükröt A rendszer bedarál minket, mégis lehajtott fejjel tűrjük: A Fekete pont az iskola világán keresztül tart elénk görbe tükröt ma 10:08 -kor

A Variety forrásai szerint a filmben több mint 15 dalfeldolgozás lesz hallható, ezért leginkább jukebox musicalként hivatkoznak rá, vagyis a megfelelő pillanatokban „nagyon jól ismert“ dallamok csendülnek majd fel, még akkor is, ha ezek a dalok nem feltétlenül passzolnak egymáshoz.

Joker: Kétszemélyes téboly előzetesét itt nézhetitek meg:

Todd Phillips rendezését az idei velencei filmfesztiválon mutatják be, a hazai mozikban október 3-tól lesz látható.