ma 2024.9.22 12:14
Olvasási idő 1:46
Masszi-Rigó Csilla

Súlyos depresszióval diagnosztizálták Chappell Roant, az ok a hirtelen jött hírnév lehet

ARCOK CHAPPELL ROAN DEPRESSZIÓ

Chappell Roan alig egy év alatt lett underground énekesből világhírű popdíva, ahogy pedig arról ő maga beszélt egy interjúban, a hirtelen jött hírnév nagyon is károsan hatott mentális állapotára.

Chappell Roan a 2024-es év egyik legnagyobb felfedezettje, többek között a legjobb új előadó és az év feltörekvő előadója díjat is megnyerte az idei MTV Video Music Awardson. A 26 éves popdíva nem ma kezdte, 17 éves kora óta énekel már, az elmúlt egy évben viszont rakétamód lőtt ki karrierje, a világhírnév pedig minden pozitívuma mellett rengeteg nehézséget hozott magával, erről ő maga mesélt egy most megjelent interjúban a Guardiannek. Roant nemrégiben depresszióval diagnosztizálták, mely kialakulásának egyik oka a hirtelen jött hírnév lehet. 

„Egy hete elmentem egy pszichiáterhez, mert úgy éreztem, már nem tudom, mi történik velem. Azt mondta, komoly depressszióval küzdök, amire én nem gondoltam, mert nem vagyok szomorú” – mesélte Roan. „De minden tünetem olyan, mint azoknak, akik depresszióval küzdenek.”

Feledékenység, agyi köd, fókuszálatlanság, fásult, megtört hozzáállás – sorolt fel az énekes néhány tünetet, amely az utóbbi időben lett úrrá rajta. Úgy véli, betegsége kialakulásának oka lehet, hogy élete szinte egyik napról a másikra változott meg, underground előadóból pedig alig egy év alatt lett világhírű sztár. Az interjúban azt nyilatkozta, most már minden, amit szeret csinálni, egyfajta csomaggal jár együtt. 

Kiemelt tartalom
Virágzik 2024-ben a recessziós pop: minél gyorsabbak a popslágerek, annál rosszabb a gazdasági helyzetünk? Virágzik 2024-ben a recessziós pop: minél gyorsabbak a popslágerek, annál rosszabb a gazdasági helyzetünk? 2 nappal ezelőtt

„Ha el akarok menni turizni, biztonsági őröket kell lefoglalnom és fel kell készítenem magam arra, hogy ez nem lesz normális. Ha el akarok menni a parkba, pilatesezni vagy jógázni, hogyan tehetem meg ezt biztonságosan úgy, hogy nem vagyok sem megfigyelve, sem zaklatva?”

Roan júniusban már közönsége előtt is beszélt arról, hogy nehéz időket él meg a hírnév miatt, augusztusban pedig ki is osztotta TikTokon agresszív rajongóit, akik egyáltalán nem tartották tiszteletben a privát szféráját. 

Nem érdekel, hogy bántalmazni, zaklatni és megfigyelni az embereket (sokak szerint) normális dolog, ha azok híresek vagy csak egy kicsit is híresek. Nem érdekel, hogy ez valaki szerint normális. Nem akarom, hogy azt higgyétek, jogotok van hozzá, ha megláttok egy híres embert. Kurvára nem érdekel, ha azt hiszitek, önző vagyok, ha nemet mondok egy közös fotóra vagy egy ölelésre – ez nem normális, hanem fura!

@chappellroan

Do not assume this is directed at someone or a specific encounter. This is just my side of the story and my feelings.

♬ original sound - chappell roan

Roan az MTV díjátadóján be is szólt egy fotósnak, aki tiszteletlenül viselkedett vele, a Guardiannek pedig elmondta, lehet, hogy sok nő úgy dolgozik ebben a szakmában, hogy már hozzászokott ehhez a viselkedéshez, ő viszont nem ilyen ember, és nem lesz kedves az olyanokkal, akik arra intik, hogy fogja be a pofáját. Azt is elmondta, hogy nem a hírnév miatt panaszkodik, hanem a zaklatás miatt, ahogy egy korábbi interjújában pedig fogalmazott, szerinte a hírnév az abuzálás, az online kibeszélés és a zaklatás miatt olyan, mint egy rossz exférj.