2023.1.14 10:57
Olvasási idő 3:24
Masszi-Rigó Csilla

Henry Cavill utoljára villant, Weeknd szektavezérként támad – Mazsolázz 2023 legjobbnak ígérkező sorozataiból

Henry Cavill utoljára villant, Weeknd szektavezérként támad – Mazsolázz 2023 legjobbnak ígérkező sorozataiból
Forrás Apple Tv/ IMDB
FILMEK + SOROZATOK DISNEY HBO NETFLIX SOROZATOK

2023-ban sem maradunk új sorozatok nélkül, sőt mi több, idén még a tavalyinál is komolyabb dömpingre számíthatunk. Visszatér a Vaják, jön egy zombiölő kislány, és még a Marvel is beújít egy eddig ismeretlen sztorival!

Míg az HBO Max idén lehúzhatja a rolót, addig a Netflix a jelszómegosztás eltörlése mellett arra törekszik majd, hogy újra vezető pozícióban legyen a streaming-szolgáltatók piacán. Vajon össze fog neki jönni? Még néhány hónapot várnunk kell ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a válaszhoz, az azonban már biztos, hogy a Netflix igyekszik idén már jól bevált és új sorozatokkal meghódítani a közönséget. Összeszedtük, melyek azok a szériák, amiket már most érdemes a 2023-as listánkra tenni. 

The Last Of Us 

A Walking Dead óta tudjuk, igazán posztapokaliptikus-zombis sorozatot készíteni nem egyszerű feladat, az HBO Max azonban a lehető legnagyobb fába vágta a fejszéjét akkor, amikor bejelentette, sorozat formájában idézi meg minden idők egyik legnépszerűbb videójátékát. A The Last Of Us a hivatalos előzetes alapján hűen követi majd a játék látványvilágát és történetvezetését is, a főszerepben pedig két sokak által ismert és kedvelt arcot láthatunk majd Pedro Pascal (A Trónok harca, A Mandalóri) valamint Bella Ramsay (A Trónok harca) személyében. 

Mikor? Január 16-tól az HBO Max kínálatában.

YOU 

Visszatér az angyalarcú ördög, Joe Goldberg (Penn Badgley) pedig még egyszer utoljára álnéven nyír ki fél tucat ártatlan embert, ezúttal azonban az amerikai kontinenset (és félárván maradt gyermekét) hátrahagyva Angliában próbál szerencsét. A You negyedik, egyben befejező évadában a magát professzornak álcázó Joe Párizsban valamint Londonban keresi majd kedvesét, Marienne-t, Badgley karaktere pedig kicsit A pletykafészekben nyújtott alakításához hasonlóan teszi majd tönkre néhány lelkes és tehetős egyetemista életét. 

Mikor: Február 9-től a Netflixen. 

A Mandalóri 

Mindenki kedvenc kincsvadásza és fogadott apukája ismét visszatér baby Yodával, márciusban pedig elkezdődik A Mandalóri 3. évadja. Ha nem láttad a Bobba Fett könyvét, még van időd behozni a lemaradást, a két történet ugyanis több szálon is kapcsolódik egymáshoz. 

Mikor? Március 1-től a Disney+ kínálatában. 

Shadow and bone 2. évad

A fény és a sötétség közötti harc még csak most kezdődik. Miután a Shadow and Bone első évadának végén sikerült ideiglenesen legyőzni Kirigan tábornokot (Ben Barnes),  Alina (Jessie Mei Li) és Mal (Archie Renaux) folytatják útjukat, az pedig már az ízelítőből is jól látszik, hogy az új évadban nem maradunk akciódús jelenetek és váratlan fordulatok nélkül. 

Mikor? Március 16-tól a Netflixen.

Marvel: Titkos invázió 

A Marvel új minisorozatában Nick Fury-val és Talossal találkozhatunk majd, a történetről pedig egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy Samuel L. Jacksonnak az alakváltó skrullokkal kell megküzdenie, akik az elmúlt évek során olvadtak be a földi társadalomba. A sorozat igen erős angol színészeket szerződtetett le, így az epizódokban nagyobb szerephez jut majd Emilia Clarke, Martin Freeman és például Olivia Coleman is. 

Riverdale 7. évad

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Riverdale (@thecwriverdale) által megosztott bejegyzés

Ufók, sorozatgyilkosok, szervkereskedelemmel foglalkozó szekták –  Riverdale fiatal lakóival már minden megtörtént, ami akciófilmek és horrorfilmek hőseivel történhet, idén azonban véget ér a hét évados sorozat. A széria zárásában egészen az ötvenes évekig megyünk majd vissza Archie-ékkal, egyelőre azonban többet nem lehet tudni a 7. évadról. 

Utódlás 4. évad

Sok szempontból semmit sem változott az Utódlás a harmadik évad óta. Továbbra is elkényeztetett gyerekeket látunk annyi pénzzel, amennyit mi valószínűleg sosem fogunk megkeresni, mindeközben pedig egy apa végignézi, ahogy gyermekei egymást lenyomva igyekeznek minél feljebb jutni abba a bizonyos 1%-ba. 

Mikor? Tavasszal az HBO Maxon. 

Futurama

Jön a Futurama! Forrás Futurama / FOX

Visszatér a Futurama! Az ikonikus animációs sorozat 20 új epizóddal bővül, az új részekben pedig visszatérnek a régi szereplők, és a régi hangok is, így például Bender ismét John DiMaggio hangján szólal majd meg, Billy West pedig ismét Fry bőrébe bújva kalandozik majd a 31. században. 

Mikor? 2023-ban a Hulu-n.

The Idol 

Az Euphoria készítője, Sam Levinson ígéretes sorozattal újít be 2023-ban, ráadásul nem is akárkikkel. Az Idol egy fiatal, ígéretes énekesnő (Lily Rose Depp) életét mutatja be, miután egy idegösszeomlást követően le kell, hogy mondja koncertturnéját. Amerika legszexibb énekesnője bonyolult kapcsolatba kerül életmódtanácsadójával és gurujával (The Weeknd), aki egyben egy furcsa szekta vezetője is. Ha szereted az Euphoriát, az Idolt is kötelező lesz látnod, nem is beszélve a magyar kötődésről, hiszen a széria képivilágáért nem más felel, mint Rév Marcell. 

Mikor? 2023-ban az HBO Maxon.

Severance 2. évad

2023-ban a Különválás is folytatódik! Forrás Apple Tv/ IMDB

Az első évad hatalmas sikere után idén második évaddal tér vissza az Apple Tv kínálatában megjelent Különválás. Dan Erickson szürreális sorozatának (amelyet részben Ben Stiller és Aoife McArdle rendezett) folytatásáról egyelőre kevés információ áll a rajongók rendelkezésére. 

Mikor? 2023-ban az Apple Tv kínálatában

The Witcher 3. évad

Henry Cavillt utoljára láthatjuk Geraltként. Forrás Netflix/ IMDB

Fordulóponthoz érkeztünk A vaják történetében, a rajongók pedig csak reménykedni tudnak abban, hogy a folytatás Liam Hemsworth-szel legalább annyira, ha nem jobb lesz, mint Henry Cavillel, aki életre keltette Ríviai Geraltot. 

Mikor? 2023-ban a Netflixen. 

True Detective 4. évad

A True Detective igencsak megosztotta a közönséget az elmúlt években. Az első évad szinte kultikussá nőtte ki magát Woody Harrelson és Matthew McConaughey főszereplésével, a második és harmadik évadok azonban már kevésbé nyerték el a nézők tetszését. Akárhogy is, az HBO folytatja a sorozatantológiát, a főszerepben pedig nem más köszönhetünk újra a törvény nevében, mint Jodie Fostert! A sorozat ezúttal Alaszkában kap majd helyet, ahol rejtélyes körülmények között tűnik el hat férfi. Készüljünk, könnyen lehet, hogy az új évad ismét odaszegesz majd minket a képernyő elé. Trailer híján egyelőre csak egy rövid betekintést láthatunk a sorozatból az HBO összeállításában. 

Mikor? 2023-ban az HBO Max-on.