2024.9.16 13:26
Olvasási idő 0:39
Maier Péter

Amerikai elnökválasztás: Donald Trump nagybetűkkel utálja Taylor Swiftet

ARCOK AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁS 2024 DONALD TRUMP TAYLOR SWIFT

„Utálom Taylor Swiftet“ – írta csupa nagybetűvel Donald Trump, miután Taylor Swift bejelentette, hogy Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson.

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke és az éppen futó elnökválasztási kampány republikánus jelöltje deklarálta: nem sorolja magát a Swiftie-k közé. Sőt.

„UTÁLOM TAYLOR SWIFTET“ – fogalmazott velősen a tulajdonában álló, Truth Social nevű platformon, miután a popsztár beállt Kamala Harris demokrata elnökjelölt mögé a választási kampányban. Trump a Fox Newsnak azt mondta, nem lepődött meg Swift döntésén, ugyanis nyilvánvaló, hogy liberális.

A múlt hónapban Trump megosztott egy MI által generált képet Swiftről, amin Uncle Sam-jelmezben „támogatja a kampányát“, illetve további más képeket is, amelyek azt hirdették, hogy megnyerte az énekesnő rajongótáborának egy részét. „Elfogadom” – írta ezekhez, majd később letagadta, hogy bármit is tudott volna ezeknek az eredetéről.

A Rolling Stone a napokban időrendben gyűjtötte össze, hogyan nyilatkozott a két fél egymásról az elmúlt években. 2018-ban – miután Swift kiállt egy demokrata szenátusi jelölt mellett – Trump úgy nyilatkozott, „kábé 25 százalékkal kevésbé szereti“ az énekesnő zenéjét. Azóta Swift többször kiállt az aktuális demokrata jelölt mellett, a volt elnök pedig folyamatos önellentmondásokba kerülve reagált ezekre a megszólalásokra.