2024.8.20 10:13
Olvasási idő 0:54
Masszi-Rigó Csilla

Donald Trump kamuképeket posztolt arról, hogy Taylor Swift és rajongói is rá szavaznak

KÖZÉLET DONALD TRUMP TAYLOR SWIFT

A fotókon olyan Taylor Swift rajongók szerepelnek, akik Donald Trump elnökségét támogatják. A gond csak az, hogy a képeket majdnem kivétel nélkül a mesterséges intelligencia generálta.

Saját közösségi oldalára, a Truth Socialre töltött fel mesterséges intelliencia által generált képeket Donald Trump. A fotókon többek között olyan Taylor Swift rajongók láthatóak, akik a pólójukon lévő felirattal támogatják a republikánus elnökjelöltet a 2024-es amerikai elnökválasztáson. Az egyik képen magát Taylor Swiftet láthatjuk az ikonikus „Uncle Sam Wants You” toborzóplakát mintájára azzal a felirattal, hogy „Taylor azt akarja, hogy Donald Trumpra szavazz”. 

Az amerikai elnökjelölt saját posztjához azt írta, elfogadja Taylor Swift és a swiftie-k támogatását, a gond csak annyi, hogy két fotó kivételével egyik felvétel sem igazi, szabad szemmel is mindegyiken jól látható, hogy AI-generálta képekről van szó. 

Hamis fotókkal hitetli el Trump, hogy Taylor Swift rajongói őt támogatják
Forrás Truth Social

Taylor Swift az elnökválasztással kapcsolatban egyelőre semmilyen támogató nyilatkoztatot nem tett közzé, a 2020-as választásokon azonban nyíltan állt ki Joe Biden és a demokraták mellett, és élesen kritizálta Trumpot és kormányát, a 2016 és 2020 között regnáló elnököt rasszistának és a fehér felsőbbrendűséget hirdetőnek nevezte, rajongóit pedig arra biztatta, szavazatukkal küldjék el őt a Fehér Házból. Trump mindezek ellenére idén nyáron azt mondta Swiftről, hogy „szokatlanul gyönyörű”, csak liberális. 

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire vagy képben az USA elnökeivel? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire vagy képben az USA elnökeivel? 2024.8.10 9:27

A Trump által közzétett képeken szereplő, nem valódi lányok Swifties for Trump pólókat hordanak, amely utalás a Swifties for Kamala nevű, hatvanezer főt számláló csoportra, amely a demokrata elnökjelöltet támogató tömörülés a közösségi médián. A most megjelent fotók között néhány valódi felvételt is láthatunk ugyarról a nőről, aki a CNN-nek azt mondta, igenis vannak Swift rajongói között konzervatív értékeket képviselő republikánusok.