2024.9.5 9:51
Olvasási idő 0:35
Kovács M. Dávid

A felnőttképzésben tanulóktól is elveszik az okoskészülékeket

KÖZÉLET ISKOLA MAGYARORSZÁG MOBILTELEFON OKTATÁS

Az esti iskolában tanuló felnőttekre is vonatkozik az iskolai okoseszköz-használatra vonatkozó rendelet. Csakhogy ez különösen nehezen összeegyeztethető azoknak a menetrendjével, akiknek például családjuk van.

Nincs korhoz kötve, ki tarthatja magánál a telefonját és az okosóráját, ezért a felnőttképzésben tanuló felnőttektől is elveszik az okoseszközöket a tanórák idejére, írja az Eduline.

A telefonok begyűjtését több esti iskola tanulója is sérelmezi, hiszen családjuk, gyerekeik vannak, a rendelet betartásával azonban nem tudják utolérni őket.

43 éves vagyok, esti iskolában járok és hamarosan érettségizek. A tanév első napján tőlünk is elvették az okoseszközöket. Ezt még a velem nagyjából egykorú tanárnő is nevetségesnek tartja

– írta a portálnak egy vidéki gimnázium felnőttoktatásban tanuló diákja.

Ahogy korábban a Refresher is többször beszámolt róla, egy szeptembertől érvényes új rendelet értelmében a diákoknak a tanítás kezdetén le kell adniuk az okoskészülékeiket, azokat csak külön engedéllyel, oktatási céllal használhatják.

Kiemelt tartalom
Drákói szigorral kezdődhet az új tanév a magyar iskolákban és kollégiumokban Drákói szigorral kezdődhet az új tanév a magyar iskolákban és kollégiumokban 2024.7.19 16:54

Hétfőn azonban egy újabb rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, ami már a tanárok telefonhasználatát is korlátozza az iskolákban. Ennek értelmében a pedagógus is csak oktatási célra vagy vészhelyzet esetén használhatja az okoseszközeit tanítási időben.

Kiemelt tartalom
A diákok után a tanárok telefonhasználatát is korlátozzák az iskolákban A diákok után a tanárok telefonhasználatát is korlátozzák az iskolákban 2024.9.3 9:04