2024.8.16 11:05
Olvasási idő 1:16
Krajnyák Petra

Már öt embert vádolnak Matthew Perry halála miatt, személyi asszisztense adhatta be az utolsó dózis ketamint

ARCOK BŰNÜGY EGYESÜLT ÁLLAMOK HALÁL JÓBARÁTOK MATTHEW PERRY

Az 54 éves színészt tavaly októberben holtan találták Los Angeles-i otthonában. A halottkém szerint nem egyszerű túladagolás vezetett a halálához.

Már öt embert vádolnak Matthew Perry tavaly októberi halála miatt, köztük két orvost és a színész személyi asszisztensét, írja a BBC.

A májusban indított nyomozás során kiderült, hogy egy ketamint terjesztő bűnszövetkezet is érintett lehet a színész tavaly bekövetkezett halálában, amit a testében talált ketamin által előidézett akkut hatások által előidézett baleset okozott.

A Perryhez közel álló források szerint színész depresszióját ketaminos infúziókkal kezelte, de a halottkém szerint a szervezetében talált ketamin nem származhatott a korábbi kezelésekből, mivel a szer csak három-négy órán át marad a szervezetben. Az orvosszakértő szerint a Perry szervezetében fellelhető ketamin szintje elérte a műtétek során általános érzéstelenítésként beadott mennyiséget.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Matthew Perry (@mattyperry4) által megosztott bejegyzés

A vádlottak közül hárman – köztük a színész asszisztense, Kenneth Iwamasa – korábban már bűnösnek vallották magukat a kábítószerrel kapcsolatos vádakban, csütörtökön pedig két további vádlottat – egy orvost és egy „Ketaminkirálynő” néven ismert nőt – is őrizetbe vettek.

Kiemelt tartalom
Bakik, apróságok és érdekességek a Jóbarátokból, melyek az ötödik újranézés után is elkerülhették a figyelmed Bakik, apróságok és érdekességek a Jóbarátokból, melyek az ötödik újranézés után is elkerülhették a figyelmed 2024.9.22 9:56

Dr. Salvador Plasenciát azzal vádolják, hogy törvényes orvosi cél nélkül adott ketamint Perrynek, továbbá ő tanította meg az asszisztensnek, hogyan tudja az injekciót beadni a színésznek. A díler, Jasveen Sangha ellen kilenc vádpontot fogalmaztak meg, többek között ketamin halált okozó terjesztésével vádolják. Csütörtökön mindketten ártatlannak vallották magukat a bíróságon.

Martin Estrada amerikai ügyész szerint a vádlottak kihasználták Perry függőségét, hogy meggazdagodjanak, továbbá tisztában voltak azzal is, hogy ténykedésük nagy kockázattal jár a színész egészségi állapotát nézve.

Az ügyészek szerint Perry asszisztense a két orvossal együttműködve több mint 50 ezer dollárnyi ketamint adott a színésznek a halála előtti hetekben. Plasencia állítólag azt írta egy szöveges üzenetben:

Kíváncsi vagyok, mennyit fog fizetni ez az idióta.

A vád szerint a halála előtti négy napban Iwamasa minimum 27 adag ketamint adott a színésznek, majd még azután is folytatta az adagolást, hogy Perry egyszer csak “megdermedt”, drasztikusan felment a vérnyomása. Plasencia ezután arra utasította az asszisztenst, hogy inkább kisebb adagokat adjon be a színésznek.

Az ügyészek szerint az öt vádlott a tragédia után megpróbálta eltussolni a bűncselekményeket, többek között az azokat bizonyító üzeneteik törlésével.