2023.10.29 6:39
Olvasási idő 0:38
Masszi-Rigó Csilla

Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandler Bingje

ARCOK CHANDLER BING HALÁL JÓBARÁTOK MATTHEW PERRY

A színészre Los Angeles-i otthonában találtak rá, az idegenkezűséget a rendőrség kizárta.

Elhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok című sorozat Chandler Bingje. Az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, sajtóinformációk szerint jacuzzijában találtak rá, idegenkezűségre utaló jelet azonban nem találtak a helyszínen. 

Matthew Perry 54 éves volt. Forrás Jason LaVeris/FilmMagic

Matthew Perry a legtöbbek számára az amerikai sitcom-sorozatból volt ismerős a mindig cinikus Chandlerként. A férfi 10 évadon keresztül játszotta a szerepet, tavaly megjelent életrajzi könyvében azonban őszintén beszélt alkohol- és drogfüggőségéről valamint depressziójáról. Elmesélte, hogy volt olyan időszak, amikor naponta 55 fájdalomcsillapítót vett be, egy időben pedig 58 kilósra fogyott, állítása szerint éppen ezért pedig nem is tudta később sem visszanézni a sorozatot, de függősége miatt nem is teljesen emlékszik a forgatásokra. 

Perry 1969-ben született Kanadában, szülei korai válása miatt gyerekkorától kezdve Amerika és Kanada között ingázott. Első komolyabb szerepét az 1987-től futó Boys will be boys című sorozatban kapta, a Jóbarátok kulcsfigurájává 1994-ben, mindössze 25 évesen vált. Később több filmben is szerepelt, például Bruce Willissel együtt a Bérgyilkos a szomszédom, Salma Hayekkel pedig a Bolond szél fúj című vígjátékokban.