2024.1.10 16:17
Olvasási idő 0:44
Szécsi Krisztián

Lezárult a nyomozás Matthew Perry halálának ügyében, nem csak a ketamin ölte meg a színészt

ARCOK HALÁL MATTHEW PERRY

A halottkém szerint nem egyszerű túladagolás történt, több tényező is szerepet játszott Matthew Perry halálában.

A Los Angeles-i rendőrség a People magazinnak megerősítette, hogy lezárták a Matthew Perry halála körüli vizsgálatokat, miután a halottkém megállapította, hogy a színész halálát a testében talált ketamin által előidézett akkut hatások, vagyis kardiovaszkuláris túlingereltség (cardiovascular overstimulation) és légzéskimaradás (respiratory depression) okozta.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Matthew Perry (@mattyperry4) által megosztott bejegyzés

A Jóbarátok sztárját 2023. október 28-án holtan találták Los Angeles-i otthonának jakuzzijában, ám halálának körülményei sokáig tisztázatlanok voltak. A halottkém jelentése szerint, amikor rátaláltak Perryre, testében körülbelül annyi ketamin volt, mint egy általános érzéstelenítés alatt álló kórházi betegében. Ez a perifériás vérkörben 3540 ng/ml-t, a központi vérkörben pedig 3271 ng/ml-t jelent. Ennek hatásait erősítette fel a vényköteles buprenorfin fájdalomcsillapító, melyet gyakran használnak opioidfüggőségben szenvedők kezelésére. 

A fulladáshoz az vezethetett, hogy eszméletét vesztette, és belecsúszott a vízbe. A ketamin-túladagolás pedig megterheli a szívizomzatot. Nem volt alkohol, kokain, heroin, metamfetamin vagy fentanil a szervezetében

– állapította meg a halottkém.

A jelentés szerint Matthew Perry a depressziója miatt kapta a ketamininfúziós terápiát, de az utolsó kezelése másfél héttel a halála előtt történt, és a ketamin csak három-négy órán át marad a szervezetben, ami azt jelenti, hogy nem csak ez vezetett közvetlenül a halálához, hanem a szív- és érrendszeri túlterheltség is.