2024.8.3 11:50
Olvasási idő 1:11
Krajnyák Petra

Felfüggesztették Justin Timberlake jogosítványát, amiért ittasan vezetett

TÁRSADALOM ALKOHOL AUTÓK JUSTIN TIMBERLAKE

Justin Timberlake-et még júniusban tartóztatták le a New York-i Sag Harborban.

Felfüggesztették Justin Timberlake jogosítványát New York államban, miután júniusban ittasan ült volán mögé, írja a BBC. Az amerikai énekes ártatlannak vallotta magát, bár korábban az állította, hogy csak egy martinit ivott. A New York állambeli Sag Harborban tartóztatták le június közepén, miután nem állt meg egy stoptáblánál, majd kacsázva vezetett tovább az út jobb oldalán.

Ha nem lenne elég kellemetlen, hogy egy világsztárt, aki éppen futó, The Forget Tomorrow World Tour nevű koncertsorozata közben ittas vezetésért kerül rendőrkézre, az mindenképpen egy reality check, hogy a Timberlake-et elfogó járőr – a bulvárlapok szerint fiatal kora miatt – nem ismerte fel az énekest.  Timberlake egy éjszakát töltött az őrsön.

Carl Irace, Sag Harbor bírája határozatlan időre felfüggesztette Timberlake vezetői engedélyét, ahogyan azt az ilyen kihágások esetében szokás. Timberlake ügyvédje tagadta, hogy védence alkoholfogyasztás után ült volán mögé, és minden ezzel kapcsolatos vádat elutasított.

Mivel a tízszeres Grammy-díjas még mindig turnézik, így Németországból utazott a pénteki tárgyalásra, ahonnan várhatóan a turné következő állomására, a Belgiumban található Antverpenbe utazik majd. Azonban nem utoljára járt a bíróságon, ugyanis a hibás papírmunka miatt újabb tárgyalást rendeltek el. 

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Mennyire ismered a KRESZ szabályait és a közlekedési táblákat? REFRESHER-KVÍZ: Mennyire ismered a KRESZ szabályait és a közlekedési táblákat? 2024.9.21 9:01

A vád szerint amikor a rendőrök megállították, Timberlake szemei „véreresek és üvegesek voltak és erős alkoholszag áradt a leheletéből“. A rendőrség szerint elutasította az alkoholszondás tesztet, és a józansági teszteken is rosszul teljesített.

A BBC értesülése szerint Irace bíró erősen bírálta az énekes védőügyvédjét, Edward Burke-öt, amiért „felelőtlenül“ megjegyzéseket tett az újságíróknak a bíróságon kívül múlt héten. Burke a média képviselői előtt azt hangoztatta, hogy a rendőrség számos nagyon jelentős hibát követett el.

„A legfontosabb tény, amit tudni kell erről az ügyről, hogy Justin nem volt ittas, és nem kellett volna letartóztatni ittas vezetésért“ – mondta.


New Yorkban az ittas vezetés akár egy év börtönbüntetéssel, 1000 dolláros (365 100 forint) bírsággal és a vezetői engedély legalább hat hónapra történő felfüggesztésével is büntethetik.