2024.6.6 8:59
Olvasási idő 1:16
Kovács M. Dávid

Le nem dolgozott közmunka miatt került fogházba Manuel

ZENE DROG KÁBÍTÓSZER MANUEL RENDŐRSÉG

A Fővárosi Törvényszék közlése szerint 80 óra közmunka várt volna rá, ami helyett végül 20 nap szabadságvesztésre módosították az ítéletet.

Gödöllei Emánuel, azaz Manuel, kedd este az Instagram-oldalán jelentette be, hogy „egy régi ügy miatt” másnap fogházba vonul. „Holnaptól eltűnök pár hétre, mert meg kell kezdenem a rám kiszabott közel egy hónapos szabadságvesztést. (...) Röviden annyi, hogy 2017-ben letartóztattak engem és pár barátom egy maréknyi fűvel, aminek ez lett a vége“ – írta az énekes.

Manuel soraival kapcsolatban a Blikk a Fővárosi Törvényszéknél érdeklődött, amelynek sajtóosztálya megerősítette, hogy az énekes által említett ügyben született elmarasztaló ítélet. „A megjelölt ügyben a bíróság a terhelttel szemben korábban büntetővégzéssel kiszabott 80 óra közérdekű munka büntetést 20 nap fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatta át“ – írták válaszukban.

Manuel koncertje a 2023-as EFOTT fesztiválon
Manuel koncertje a 2023-as EFOTT fesztiválon Forrás Vasvári Tamás / MTI

A lap által megszólaltatott ügyvéd ezzel kapcsolatban azt mondta: Manuelnek tudnia kellett, milyen következménnyel jár a közmunka elmulasztása, ezt ugyanis az ítélet tartalmazza. Ha a bíróság jogerősen közérdekű munkára ítél valakit, az elítélt pedig ezt a munkát nem kezdi el, akkor a pártfogó felügyelő felkeresi a bíróságot, ahol szabadságvesztéssé változtatják az ítéletet, amit mindenképpen le kell ülni – magyarázta dr. Pikali Petra.

Kiemelt tartalom
„Holnaptól eltűnök pár hétre” – Közel egy hónapra fogházba kerül Manuel „Holnaptól eltűnök pár hétre” – Közel egy hónapra fogházba kerül Manuel 2024.6.5 9:11

Ahogy a 24.hu emlékeztet, Manuelnek azonban egy másik ügye is van: szintén 2017-ben két társával ellopta a Noé Állatotthon adománygyűjtő perselyét, amiben 60 ezer forint volt. Ezért 50 óra közmunkára kötelezték, amit nyolc hónapon belül kellett volna teljesítenie, illetve fejenként 20 ezer forintot is vissza kellett volna fizetnie, az énekes és társai azonban évekig nem kártalanították a menhelyet.

Ahogy annak idején a Refresher is beszámolt róla, tavaly ősszel Manuel visszafizette a hat évvel ezelőtt ellopott 20 ezer forintot, illetve további adománnyal toldotta meg a kártérítést. Csakhogy május elején kiderült, hogy Manuel még mindig nem dolgozta le a rá kirótt 50 óra közmunkát, pedig erre több lehetősége is lett volna, például besegíthetett volna a menhelyen vagy gyűjtést szervezhetett volna az állatotthon részére.

Manuel egyébként a keddi bejelentésében úgy fogalmazott: a szabadulása után nyitott lenne egy interjúban mesélni a „maréknyi füves“ esetről és annak következményeiről, mivel „azért árnyaltabb a sztori“, ám egy zárójelbe tett „lehet“-tel árnyalta, hogy erre tényleg sor kerülhet-e.

Kiemelt tartalom
Manuel: „Durva személyiségfejlődésen mentem át“ (INTERJÚ) Manuel: „Durva személyiségfejlődésen mentem át“ (INTERJÚ) 2023.3.22 14:30