2023.10.20 11:07
Olvasási idő 0:46
Krajnyák Petra

Manuel helyreállította jó karmáját: visszafizette az évekkel ezelőtt ellopott 20 ezer forintot

ARCOK ÁLLAT ÁLLATVÉDELEM BŰNÜGY BŰNÜGY LOPÁS MANUEL

Az énekes nemcsak az eddig elmaradt kártérítést térítette meg, hanem adománnyal is támogatta a menhelyet.

Manuel kifizette a Noé Állatotthon Alapítványnak a hat évvel ezelőtt ellopott 20 ezer forintot, erősítette meg a Telexnek az alapítvány szóvivője, Schneider Kinga, aki a közösségi médiában is dokumentálta az incidens megoldását.

Szerdán a Hvg.hu hívta fel a figyelmet szóvivő Facebook-kampányára, amelyet az alapítvány kártalanításáért folytatott. A Bors értesülése szerint kamerák rögzítették, ahogy Manuel harmadmagával együtt ellopja az állatotthon adományperselyét. Az elkövetőket hamar előállították, és fejenként 20 ezer forint visszafizetésére, illetve 50 óra közmunkára kötelezték őket. Manuel X-Faktorban való szereplése idején az RTL felvetette az együttműködés lehetőségét a menhelynek, melynek keretében a versenyző ledolgozta volna náluk a büntetését. Az állatotthon a kezdeményezés posztolásába is belement, ám végül nem jött létre az együttműködés, mivel Manuel nem jelentkezett.

Később a pandémia idején az előadó közösségi gyűjtést szervezett volna az otthon számára, ám ez végül a karantén miatt nem valósult meg, és az énekes a korlátozások feloldását követően sem jelentkezett.

Csütörtökön azonban Schneider Kinga szintén a Facebook-oldalán számolt be az énekessel folytatott 20 perces telefonbeszélgetéséről. Manuel nemcsak a 20 ezer forintos összeget térítette meg, hanem további adománnyal toldotta meg a kártérítést. Emellett emberi módon vitatták meg az üggyel kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket, és további közös együttműködés lehetőségével zárták az eszmecserét.

Kiemelt tartalom
„Annyi ajándékot hoznak, hogy már nem fér el a szekrényben“ – Manuellel beszélgettünk (VIDEÓ) „Annyi ajándékot hoznak, hogy már nem fér el a szekrényben“ – Manuellel beszélgettünk (VIDEÓ) 2023.3.23 16:20