2024.5.30 11:07
Olvasási idő 0:39
Kristóf Jókay

Összedőlt a vizsgarendszer az orvosi egyetemeken, bizonytalanságban az államvizsgázók

KÖZÉLET EGYETEM FELSŐOKTATÁS OKTATÁS VIZSGÁK

Nem zajlik zökkenőmentesen a szemeszter vége az orvosi egyetemeken, többeknek írásban kellett vizsgázniuk.

Itt a vizsgaszezon, minden egyetemi hallgató visszatérő szorongása, ami egyeseknek még komolyabb bosszúságokat okozott az elmúlt héten: a 444 és a Telex cikkei szerint ugyanis komoly informatikai problémák léptek fel a végzős orvosisoknál államvizsgázás közben.

A tudósítások szerint a rendszer több esetben rosszul számolta a pontszámokat a vizsgák leadásánál, illetve előfordult, hogy az eredmények el is vesztek. A négy orvosi egyetem közül (Semmelweis, Debreceni, Szegedi, Pécsi) az utóbbi kettőben már írásban zajlottak a vizsgák a héten. A Záróvizsga.hu oldalán a vizsgaeredmények felett olvasható szöveg alapján: aki nem fogadja el az elektronikusan leadott vizsga eredményét, újra próbálkozhat papír alapon.

A 444.hu cikke szerint csak a Semmelweis Egyetemen 400 hallgatót érintettek a fennakadások. Az egyetem csütörtök délután négyig ígért pontos tájékoztatást arról, hogy mi lett a vizsgálatuk eredménye.

A hallgatóknak jövő héten következik majd a szóbeli vizsgájuk. Arról, hogy hogyan érdemes kezelni a vizsgadrukkot, a héten jelent meg egy cikkünk. Szegény egyetemi hallgatót az informatikai rendszer is húzza, reméljük, a vizsgaidőszak maradéka fennakadások nélkül telik majd.