2024.5.30 8:45
Olvasási idő 0:42
Kristóf Jókay

Bocsánatkérésnek álcázott videóban reklámozza új üccsijét Whisper Ton

ARCOK KÖZÖSSÉGI MÉDIA WHISPERTON

Úgy látszik, pont került az elmúlt napok találgatására Whisper Ton közösségi média felületeivel kapcsolatban. A népszerű influenszer egy új videóban jelentette be, hogy szombattól kapható lesz a legújabb üdítőitala, a Sparkly.

Whisper Tonnak nincsen könnyű időszaka, bő egy hete derült ki, hogy a Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított ellene, mert nem jelölte rendesen a posztjaiban megjelenő reklámokat, múlt vasárnap pedig arra ébredhetett az ország, hogy minden eltűnt az Instagramjáról. Most kiderülni látszik, hogy az egész csak egy nagy médiahack része volt, amivel az új szénsavas üccsijét reklámozza.

Bár első blikkre azt hihetnénk, hogy egy klasszikus bocsánatkérős videóról van szó, amiben esetleg szót ejt arról, miért ment el az Orbán Ráhel által adómilliókból szervezett influenszernyaraltatásra, a helyzet sokkal prózaibb. A videón látszik, hogy rengeteg pénz és munkaerő felhasználásával készült, de az eredmény elég kaotikus. Az utolsó 30 másodpercen kívül, ami alatt a konkrét promóció történik, semmi érdemi nem történik.

Bár a YouTube-on már évek óta nem nyilvánosak a dislike-ok, vannak olyan bővítmények, amikkel le lehet csekkolni, hányan nyomtak rá arra a bizonyos lefelé mutató gombra. A cikk írásának idején a videón az arány 6500 lájk és több mint 22 ezer dislike, ami enyhén szólva sem hízelgő. Érdekes lesz figyelni, hogyan reagál a saját rajongótábora, illetve az egész magyar internet az új fejleményekre.