2024.5.26 10:42
Olvasási idő 0:41
Szöllősi Anna

Minden kontent eltűnt Whisper Ton Instagram-oldaláról

ARCOK INSTAGRAM KÖZÖSSÉGI MÉDIA WHISPERTON

A 245 ezer követővel rendelkező Insta-oldalról minden bejegyzés törölve lett.

Teljesen üressé vált a 245 ezer követővel rendelkező Strenner Antal, azaz Whisper Ton Instagram-fiókja – írta meg a Telex

Az egyik legismertebb magyar influenszer, aki a Forbes legértékesebb influenszereket felsorakoztató listáján legutóbb második helyen szerepelt, az összes kontentet letörölte az Instáról. A találgatások szerint a dolognak köze lehet ahhoz az állami pénzből finanszírozott Budapest Influencer Tripes bulihoz, ahol Whisper Ton is részt vett, és ami miatt sok negatív komment zúdult rá. Más vélemények szerint az influenszer csak ezzel hívja fel magára a figyelmet.

Az influenszer az elmúlt hetekben többször is a hírekbe került, ami szintén összefüggésben lehet azzal, hogy minden tartalmat eltávolított. Mint ahogy azt mi is megírtuk, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt hat magyar influenszerrel, valamint számos hirdető céggel, közreműködő reklámügynökséggel szemben indított versenyfelügyeleti eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az ügyben vagyis Whisper Ton is érintett. Az influenszereken kívül a valószínűsíthető közreműködői szerep miatt több reklámügynökséget, megrendelőt, hirdető vállalkozást is eljárás alá vontak. A Gazdasági Versenyhivatal szerint az influenszerek mindössze 20 százaléka tartja be minden esetben a reklámjelleg feltüntetésére vonatkozó szabályokat.