2024.5.24 9:30
Olvasási idő 1:44
Krajnyák Petra

Külföldi és magyar influenszerek tömegét vendégelte meg közpénzből a Magyar Turisztikai Ügynökség

KÖZÉLET BUDAPEST INFLUENSZER MARKETING TURIZMUS

A fővárost népszerűsítő Budapest Influencer Trip szerdai rendezvényén 50 külföldi, 10-15 milliós követőtáborral rendelkező tartalomgyártó, illetve 150 magyar influenszer és véleményvezér vett részt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) új nemzetközi kampányt indított, hogy „új marketingaktivitással célozza a minőségi utazók újabb generációit“. Ennek keretein belül vette kezdetét szerdán a Budapest Influencer Trip, egy háromnapos, állami pénzből finanszírozott rendezvénysorozat, amelyre hazai és külföldi influenszereket egyaránt meginvitáltak. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by H A L E Y K A L I L (@haleyybaylee)

A meghívottak között szerepel az amerikai Hannah Stocking, akinek 28 millió követője van TikTokon, az olasz Valerio Mazzei, aki 1,8 milliós követőtáborral rendelkezik, Holly Scarfone, aki a Perfect Match reality versenyzője volt, David Dobrik, akinek összesen több mint 25 millió feliratkozója van a Youtube-on, valamint Haley Kalil, szépségkirálynőből lett influenszer, aki Met-gálás megnyilvánulásával akaratlanul kirobbantotta a blockout-mozgalmat, amelyről korábban mi is bővebben írtunk.

Kiemelt tartalom
Blockout 2024: A Met-gála véget vetett a celebkultusznak, miért tiltják le most milliók az influenszereket? Blockout 2024: A Met-gála véget vetett a celebkultusznak, miért tiltják le most milliók az influenszereket? 2024.5.17 17:34

Haley Kalil megfontoltság nélkül készült TikTok-videója nyitotta ki a mérges tömegek zsebében a bicskát. Az influenszer Met-gálán viselt virágos estélyiét a dekadenciájáról és pazarló fényűzéséről hírhedtté vált Marie Antoinette-nek tulajdonított „Let them eat cake!“ (magyarul: „Egyenek kalácsot!”) mondat kíséretében prezentálta az interneten. (Bár valójában ez a gunyoros mondat sosem hagyta el a francia királyné száját.)

@stumpfpatrik POV: Találkozol @haleyybaylee-vel! 💛🫠 LiTeRáLiSaN egy újabb álmom vált most valóra. #hungary#stumpfpatrik♬ original sound - STUMPFPATRIK 👨🏻

Szintén a fővárosban vendégeskedik Olivia Palermo divatinfluenszer, Jay Alvarrez modell, Tommy Fury angol ökölvívó, Devon Rodriguez képzőművész, az ötfős Elevator Boys három tagja, valamint Gregg Sulkin is, aki Selena Gomezzel együtt kezdte színészi karrierjét a Disney-nél. A teljes vendéglista lekövethető az MTÜ által üzemeltetett Visit Hungary Instagram-oldalon, amit aktívan tegelnek is a külföldi vendégek – természetesen a reklámmegjelölés sem maradt el.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lina Kiraly (@kiraly.lina)

A fővárost népszerűsítő rendezvényekre meghívott tartalomgyártók egy része a cannes-i filmfesztiválról érkezett, hogy elköltsön egy villásreggelit a Párizsi udvarban, majd még aznap bulizzon egyet a Halászbástyán. A Telex információi szerint az eseményeken dolgozóknak szigorúan megtiltották, hogy bármit lefotózzanak, illetve megosszanak a vendégekről és a helyszínekről.

Kiemelt tartalom
Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz tegnap 09:16 -kor

A 10-15 milliós bázisú influenszereket a város legjobbnak számító szállodáiban szállásolta el az Orbán Ráhelhez, a miniszterelnök lányához szorosan kötődő MTÜ. Akadtak, akik a Kempinskiben, a Tiborcz Istvánhoz tartozó, épp szerdán megnyílt Dorothea Hotelben vagy épp a Gresham-palotában kaptak szobát.

A tartalomgyártókat Budapest-albumot, a monogramjukkal ellátott párnahuzatokat, köntösöket, süteményt és bort is tartalmazó meglepetés várta, sőt többen még saját magukról készült, bekeretezett képet is kaptak.  

Közel 150 magyar influenszer és celeb is részt vett a Halászbástyán megrendezett bulin, amin az izraeli Guy Gerber és az Ibizán gyakran megforduló The Martinez Brothers DJ-páros játszott. (A fellépéseik ára nagyjából 40 és 150 ezer dollár, vagyis 15 és 50 millió forint között mozog fejenként.) A TV2-n futó Next Topmodell Hungary versenyzői mellett megjelent Puskás-Dallos Bogi, Lotfi Begi, Rácz Jenő, Danny Blue, T. Danny, Stumpf Patrick, KKevin, Hédinke, Dezső Bence, Dávid Petra, Loving Arms András, Marko Rebeka, Palkovics Zóra, Király Lina, Viszkok Fruzsina, Klausz Nikolett, Laudon Andrea, és Timella is.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hédi Szabó (@hedinke)