2024.5.3 12:17
Olvasási idő 0:51
Krajnyák Petra

Sosem látott népszerűségnek örvend a kínai étterem, amiről Kendrick Lamar a legújabb számában rappel

GASZTRO ÉTTEREM HIP-HOP KANADA KENDRICK LAMAR RAP

A torontói étterem tulajdonosa szerint Kendrick Lamar "Euphoria" című diss trackjének megjelenése óta több száz ötcsillagos értékelést kaptak az interneten, de nagyon sok rajongó személyesen is felkeresi a Drake-nek címzett számból ismert helyet.

A torontói New Ho King az 1975-es megnyitása óta a helyiek egyik kedvenc kínai éttermévé nőtte ki magát, de az áttörő siker csak 2024-ben érkezett meg. Taylor Swift után ugyanis Kendrick Lamar is megemlítette kedvenc helyét, a rapper azonban brit kocsma helyett a helyi kínai negyed kultikus éttermét foglalta dalba.

„I be at New Ho King eatin’ fried rice with a dip sauce and a blammy, crodie” („A New Ho Kingben leszek, pirított rizst eszek mártogatóssal, és egy fegyverrel, tesóm.“)

szól az Euphoria című kislemez egyik sora.

Az étterem jelenlegi tulajdonosa, Johnny Lu a kanadai CityNewsnak beszélt arról, hogy a dal megjelenése óta több száz ötcsillagos értékelést kapott az étterem, valamint rengeteg rajongó is érkezett – egyikük például a várostól 30 kilométerre lévő Markhamből –, hogy tisztelegjen Lamar előtt. 

A rajongók szerint a helyi szlenggel tűzdelt sorban azonban a rapper valójában egy 2010-es incidensre utal, amikor Drake-et egy másik rapper, Sizzlac kirabolta. Bár a dip szó elsősorban mártogatást jelent, a torontói szlengben megszökni jelentésben is használják, a blammy pedig a lőfegyverek szlenges megnevezése.