2024.4.10 13:22
Olvasási idő 1:33
Szöllősi Anna

Bejelentették a nagymarosi VéNégy Fesztivál teljes lineupját

ZENE FESZTIVÁL KONCERT SZÍNHÁZ VÉNÉGY FESZTIVÁL

Alig egy óra alatt megközelíthető Budapestről Nagymaros, ahol a színházi- és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett rengeteg koncert is várja az érdeklődőket a júniusi VéNégy Fesztiválon.

Nemzetközi és hazai sztárfellépők, cseh, szlovák és lengyel zenei csemegék, táncház, Techno Yoga, elektronikus zenei utazások – 4 napon át 5 színpadon 60 zenei programot vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó június 20. és 23.között. 

A fesztivál külföldi headlinere a legendás brit drum and bass trió, a Kosheen. A brit formáción kívül koncertet ad többek között a 30Y, az Analog Balaton, az Aurevoir., az AWS, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, a Belau, Beton.Hofi, a Brains, Dzsúdló, az Elefánt, a Firkin, az Irie Maffia, a Mehringer, a Platon Karataev, a Subscribe, valamint a Tankcsapda.

A nagyszínpadon az olyan közönségkedvenc előadók kaptak helyet, mint a 30Y, az AWS, Beton.Hofi, Dzsúdló, az Elefánt, az Irie Maffia vagy a Tankcsapda. Visszatér az Analog Balaton, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, valamint élő zenekari show-val érkezik Co Lee. A Subscribe a Rage Against The Machine Tribute Show-ját hozza Nagymarosra, de az Aurevoir., a Brains és a Firkin is színpadra lép. A fesztivál zárónapjának programját a Kossuth-díjjal kitüntetett Misztrál együttes gazdagítja.

VéNégy Fesztivál
Analog Balaton Forrás VéNégy Fesztivál

A visegrádi országok egy-egy zenei formációja is színesíti a palettát: friss indie pop szerzeményekkel megpakolva érkezik Pozsonyból Anika Iris; Csehországot a Tygroo képviseli; a posztpunkban utazó, merész gitárriffjeiről híres The Pau Lengyelországból érkezik. Paulina szólóprojektjével végigturnézta Európát, de Izraelben is megfordult, ezúttal a VéNégy Parton fog a húrok közé csapni a fesztivál zárónapján.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 2024.4.23 18:21

A hazai feltörekvő zenekarok is képviseltetik magukat a fesztiválon a könnyed fúziós jazztől, az elektronikus zenén át a progresszív rock és metalcore műfajáig. Érkezik a Kisbetűs Ünnepnapok és Cserihanna, akinek ez lesz az első igazi fesztiválszezonja, amit a nagymarosi VéNéggyel kezd. Fellép Juhász Zoli, Géem, a Labek & Chrobak, Gorg & Benzol, Selah Vie, Szlimmy és a Vodka For Kids. Visszatér a fesztiválra Barkóczi Noémi Sallai Lászlóval kiegészülve, a Flanger Kids, Lil Frakk, Mehringer, a Slapstick?, Sisi, Young B!TE és a Zaekar. A vasárnapi rocknapot a Tengeri Püspök, a Wires, valamint a Woodstock Barbie koncertje teszi teljessé.

Kiemelt tartalom
„Ha valamit már nem lehet máshogy kifejezni, csak káromkodással, az üt“ – interjú cserihannával „Ha valamit már nem lehet máshogy kifejezni, csak káromkodással, az üt“ – interjú cserihannával 2023.12.13 17:03

Lesz táncház, a Duna-parti helyszínen egy szál gitáros produkciók és elektronikus zenei fellépők váltják egymást, Oiee egész estés DJ-szettel érkezik, a Techno Yoga pedig egy vadonatúj, nyári kiadással készül. A hajnalig tartó bulik sem maradhatnak el, a Be Massive Horizon Party-ja a nyitónapot, Ludmilla szettjei a szombati drum and bass napot, míg Spigiboy a zárónapot koronázza meg.

Jegy- és bérletárak, valamint további információk a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó honlapján.