2023.11.3 12:17
Olvasási idő 1:08
Szöllősi Anna

Kosheen, Beton.Hofi, Analog Balaton: bejelentették a VéNégy Fesztivál első fellépőit

ZENE FESZTIVÁL VÉNÉGY FESZTIVÁL ZENE

Nagy múltidézéssel indul a nyár a nagymarosi Duna-parton: a VéNégy Fesztivál fő sztárfellépője a Kosheen lesz.

A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó első körben bejelentett zenekarai között olyan neveket találni, mint az Analog Balaton, Beton.Hofi, Co Lee, Dzsúdló, Elefánt, valamint a Tankcsapda. A hazai zenei élet megkerülhetetlen figurái mellett visszatér Nagymarosra az osztrák Cari Cari, a fesztivál sztárfellépője az elképesztő hangú és energiájú Sian Evans és a Kosheen lesz, akik élő zenekari show-val érkeznek a Dunakanyarba.

A legendás drum 'n' bass, trip-hop trió neve még azok számára is ismerősen cseng, akik a kétezres évek elején még nem jártak bulizni. A formáció olyan világslágereket jegyez, mint a Hide U vagy a Catch. 2001-ben a Resist című albumukkal robbantak be a zenei életbe, onnan az európai toplisták élére és a fesztiválok nagyszínpadára. Számos díjat bezsebeltek, végigturnézták a világot, hazánkban is többször jártak, több mint húsz év után is közönségkedvenc zenekar.

A nyitónapon koncertet ad az Analog Balaton, visszatér a Stephanie Louise Widmer és Alexander Köck alkotta osztrák duó, a Cari Cari, illetve az Elefánt, akik ezúttal a nagyszínpadot fogják felrobbantani. A fesztivál pénteki napját az őrült mód hasító, rekordidő alatt teltházas bulikat produkáló hiphop fenegyerekek, Beton.Hofi, Co Lee és Dzsúdló fogják uralni. A zárónap a rock jegyében fog telni, Magyarország legnépszerűbb rockzenekarával, a Tankcsapdával az élen.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 2024.4.23 18:21

A VéNégy Fesztivál egy szerethető, élhető, természetközeli és családbarát fesztivál, egy hely, ahol a diákoktól a kisgyermekes családokon át egészen az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a maga szórakozását. A szervezők célja, hogy hosszútávon is megőrizzék a rendezvény családias jellegét, fontos missziójuk a színház népszerűsítése, valamint az értéket közvetítő összművészeti programkínálat. 

Az idei VéNégy Fesztivált június 20. és 23. között rendezik meg a nagymarosi Duna-parton. A jegyértékesítés egy limitált akcióval startol november 7-én, a kedvezményes bérletek 72 órán keresztül lesznek elérhetőek, a diákbérletekhez december 29-ig ajándék kempingbérlet is jár.