2024.4.22 16:50
Olvasási idő 2:54
Krajnyák Petra

A 2020-as évek potenciális divatikonjai, akik évtizedekre beleégnek majd a kollektív emlékezetbe és a popkultúrába

A 2020-as évek potenciális divatikonjai, akik évtizedekre beleégnek majd a kollektív emlékezetbe és a popkultúrába
Forrás Gettty Images
DIVAT DIVAT DIVATTÖRTÉNET STREET STYLE

Új cikksorozatunkban sorra vesszük a múlt és jelenkor igazi divatdiktárorait. Cikkünkben a 2020-as évek potenciális divatikonjait mutatjuk be, kiknek emlékezetes szettjeit évtizedek múlva is emlegetjük majd.

Emma Corrin

Bármennyire is felejthetetlen alakítást nyújtott a Korona című sorozatban Diana hercegnőként, alakját képtelenség összemosni az tragikus sorsú walesi hercegné alakjával. A színésznő igazi kaméleonként képes megannyi arcát felfedni a filmvásznon túl a kifutón, divatkampányokban és a vörös szőnyegen is.

emma corrin, divat, divatikonokemma corrin, divat, divatikonokemma corrin, divat, divatikonokemma corrin, divat, divatikonok
Galéria megtekintése
(16)

Julia Fox

Korunk egyik legmegosztóbb jelensége és kétségkívül az utolsó it-girlök egyike Julia Fox. Figyelemreméltó személyiségének korábban külön portrécikket szenteltünk, melynek elolvasása után garantáltan jobban meg fogod érteni, miért is imádjuk annyira.

Kanye West és Julia Fox 2022 januárjában PárizsbanJulia Fox 2022 februárjában Los Angeles-benJulia Fox 2022 márciusában Los Angeles-benJulia Fox
Galéria megtekintése
(21)

Anya Taylor-Joy

A színésznő arcéleivel papírt lehetne vágni, és érthető módon a tervezők is felfigyeltek egyedi arcberendezésére, mely bármely divatkampányban szuggesztív lehet, csodálkozó tekintetéről nem is szólva. Ridegszőke haját, hófehér bőrét és törékeny alakját ügyesen öltözteti és emeli ki, ugyanakkor abszolút nem nevezhető biztonsági játékosnak sem.

anya taylor joy, divat, outfitanya taylor joy, divat, outfitanya taylor joy, divat, outfitanya taylor joy, divat, outfit
Galéria megtekintése
(32)

Bella Hadid

A szupermodellek kora a 2020-as évekhez érve hivatalosan is véget ért. De akadnak még olyan jelenségek a catwalkon, mint Bella Hadid, akik félidézik az egyedi kisugárzású modellek aranykorát. A fiatalabb Hadid nővér masszív blokette stílusának talán lassan ideje búcsút intenünk, mivel Instagramja alapján Bella már javában a cowgirl-érájába lépett, de megelőlegezzük neki az eddigiekhez hasonlóan emlékezetes street style fotókat.

Bella HadidAdidas x BalenciagaBella Hadid.Bella Hadid.
Galéria megtekintése
(15)

Doja Cat

Merészségért és polgárpukkasztásért Doja Catnek nem kell a szomszédba mennie. Ki más jelenne meg 30 000 vörös Swarowski-kristállyal kirakva a párizsi divathéten? Pont ezt a zenéjében és ruhatárában egyaránt megjelenő kendőzetlen őszinteséget és játékosságot imádjuk benne, és feltehetően a később a generációk is hasonlóan rajongani fognak érte.

doja cat, divat, ikon, outfit, vörös szőnyegdoja cat, divat, ikon, outfit, vörös szőnyegdoja cat, divat, ikon, outfit, vörös szőnyegdoja cat, divat, ikon, outfit, vörös szőnyeg
Galéria megtekintése
(39)

Florence Pugh

Elég egy interjút megnéznünk ahhoz, hogy a színésznő erőteljes személyisége ágyúgolyóként lesodorja a fejünket. Kisugárzását pedig az általa választott drámaian dekadens, feminin ruhák csak tovább erősítik. Elég megtekintened az alábbi galériát, hogy meggyőződj arról, merész stílusa is épp olyan sokszínű és maradandó, mint színészi karrierje.

Florence Pugh Valentinoban a 2023-as Vanity Fair Oscar afterpartin.Florence Pugh Valentinoban a 2023-as Vanity Fair Oscaron.Florence Pugh Valentinoban a Valentino Womenswear Fall Winter 2023-2024-e kollekció bemutatóján.Florence Pugh Valentinoban a Valentino Haute Couture Fall/Winter 2022-2023-as bemutatóján.
Galéria megtekintése
(22)

Pharrell

A zenész mindössze egy éve tölti be a Louis Vuitton férfiruházati kreatív igazgatójának pozícióját, de már most garantálható, hogy jelentősen fel fogja pezsdíteni a divat vérkeringését.

PharellPharellPharellPharell
Galéria megtekintése
(11)

Hunter Schafer

Az HBO neonfényes, glitterben úszó acid tripje, vagyis az Eufória című sorozat önmagában beírta magát a popkultúrába, és olyan leendő divatikont adott a világnak, mint Hunter Schafer. Tökéletesen bizonyítja a színésznő bűbájának erejét, hogy bevállalós stílusa még az Origo szerkesztőségébe is tiszavirág életű progresszív szellemet lehelt.

Dominic Fike és Hunter Schafer a 2022-es Oscar Vanity Fair-bulinHunter Schafert és Rosalíát többek között a 2019 szeptemberi londoni divathéten kapták lencsevégre, akkor épp Brent Faiyaz és Dua Lipa társaságában mulattakHunter Schaferhunter schafer, divat, ikon
Galéria megtekintése
(14)

Zendaya

A method dressing, vagyis a filmszerephez igazított megjelenés királynője, akinek vörös szőnyeges jelenéseit még unokáinknak is mutogatni fogjuk.

Szűz híresség: ZendayaZendaya részt vesz a Valentino Womenswear Fall/Winter 2022/2023 bemutatóján a Párizsi Divathét keretében 2022. március 06-án, Párizsban, Franciaországban. 
Zendaya a Bulgari Hotel Roma megnyitóján, Valentinoban.Zendaya a 2023-as Screen Actors Guild Awards-on, Valentinoban.
Galéria megtekintése
(17)

Rihanna

Kevés magyarázatra szorul, miért fogjuk évtizedek múlva is emlegetni az trendeket diktáló énekesnőt, beszéljenek helyettünk a képek.

Rihanna az 57. Super Bowl félidejébenHalak híresség: RihannaRihanna a Super Bowl félidei show-ja alattRihanna a Super Bowl félidei show-ja alatt
Galéria megtekintése
(15)

Grimes

Sem zenei, sem öltözködési stílusa nem illeszkedik az általunk ismert és használt spektrumokra. A kanadai énekesnő 2021-ben elérte, hogy a Spotify-on új, általa javasolt műfaji besorolásba kerüljön zenéje. Az ethereal, vagyis éteri, földöntúli leírás nemcsak zenéjére, hanem futurisztikus ruháira is tökéletesen illeszkedik.

Grimes grimes, divat, ikongrimes, divat, ikongrimes, divat, ikon
Galéria megtekintése
(16)

Tyler The Creator

Elvetemült stílusérzéke páratlan a hiphop szcénában. Nem a kifutókról inspirálódik, hanem ő (is) inspirálja a kifutókon felvonultatott ruhákat, sőt saját márkával rendelkezik és még a Louis Vuitton is kollaborált vele. A grannycore és délutáni golfra induló nagypapa megjelenést keveri a cserkészek öltözékeivel.

tyler the creator, divat, ikontyler the creator, divat, ikontyler the creator, divat, ikontyler the creator, divat, ikon
Galéria megtekintése
(15)

Blackpink

A hallyu, vagyis a koreai hullám 1990-es években indult világkörüli útra, és napjainkban is olyan erővel verdes, hogy partra mosta a (meglepően finom) K-wave ízű Coca Colát. A dél-koreai kultúra, főképpen a populáris kultúra nemzetközi terjeszkedésében központi szerepet játszott a K-pop. A műfaj dívái és első számú divatikonjai pedig évtizedek múlva is a Blackpink énekesnői lesznek.

A Blackpink K-pop lánybanda tagjai: Jennie Kim, Jisoo, Rosé, Lisa.A Blackpink K-pop lánybanda tagjai: Jennie Kim, Jisoo, Rosé, Lisa.A Blackpink K-pop lánybanda tagjai: Jennie Kim, Jisoo, Rosé, Lisa.A Blackpink K-pop lánybanda tagjai: Jennie Kim, Jisoo, Rosé, Lisa.
Galéria megtekintése
(13)

Harry Styles

A One Direction tagjaként elsősorban bájos gödröcskéivel, göndör fürtjeivel és csupán másodsorban aranytorkával hódította meg a tinilányok szívét. A brit X-faktorban létrejött, majd nemzetközi hírnévre törő banda 2015-ös feloszlása után Styles is szólókarrierbe kezdett, és az újonnan jött alkotói szabadság zenei karrierjében és stílusában is kifejtette jótékony hatását.

Harry Styles Harry Styles is a jelöltek között. Harry Styles is a jelöltek között. Harry Styles a Gucci X Adidas Gazelle cipőben
Galéria megtekintése
(28)

Kim Kardashian

Tetszik, nem tetszik, a Kardashian-klán fogyasztói társadalomra és popkultúrára gyakorolt hatása tagadhatatlan. Divat és stílus szempontjából a legegyedibbnek pedig a középső Kardashian-nővér bizonyul. Kim rendelkezik a legnagyobb esztétikai örökséggel és befolyással, hozzáteszem nem csak a divattrendek tekintetében.

Kim Kardashian a Dolce & Gabbana 2023 tavaszi-nyári kampányábanKim Kardashian a Dolce & Gabbana 2023 tavaszi-nyári kampányábanKim Kardashian a Dolce & Gabbana 2023 tavaszi-nyári kampányábanKim Kardashian a Dolce & Gabbana 2023 tavaszi-nyári kampányában
Galéria megtekintése
(31)

Margot Robbie

Az ausztrál színésznő és stylistja mindenképpen maradandót alkotott a Barbie-film sajtóturnéján, és ha majd évtizedek múlva felütjük a divattörténet egyik kézikönyvét, neve ott fog szerepelni a Barbiecore címszó alatt.

Margot Robbie zseniális Barbie-inspirálta outfitekkel tisztelgett karaktere előtt.Margot Robbie és Ryan Gosling 2022 nyarán, a Barbie-film forgatásánMargot Robbie zseniális Barbie-inspirálta outfitekkel tisztelgett karaktere előtt.Margot Robbie zseniális Barbie-inspirálta outfitekkel tisztelgett karaktere előtt.
Galéria megtekintése
(11)

Billie Eilish

A 22 éves énekesnő egyedi tomboy stílusából árad a megalkuvást nem tűrő kényelemvágy. Merészen keveri a maszkulin és feminin energiákat, a sportos és elegáns darabokat, így a geek chic és az ugly hot oly egyedi egyvelegét teremti meg, mely bizonyára kiállja majd az idő próbáját.

billie eilishBillie Eilish a Szigeten 2023-banBillie Eilish és Jesse RutherfordBillie Eilish és Jesse Rutherford
Galéria megtekintése
(28)
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!