2024.4.1 17:02
Olvasási idő 0:30
Krajnyák Petra

Németországban hivatalosan is legális a kannabisz fogyasztása

TÁRSADALOM CBD KANNABISZ NÉMETORSZÁG

Április 1-jétől a felnőttek számára engedélyezték a termesztést és bizonyos mennyiségek személyes használatra történő birtoklását is.

A berlini Brandenburg kapunál több százan ünnepelték füves cigivel, hogy  Németországban legálissá vált a kannabisz rekreációs használata, írja a Guardian. Február végén szavazta meg a kannabisz legalizációját a német parlament, a Bundestag, április elsején pedig életbe lépett az új jogszabály.

Ennek értelmében a 18 éven felüliek nyilvános helyen legfeljebb 25 gramm kannabiszt tarthatnak maguknál, míg az otthonukban legfeljebb három kannabisznövényt és legfeljebb 50 gramm kannabiszt tárolhatnak legálisan. Július 1-jétől pedig a nem kereskedelmi célú termesztőklubok számára is engedélyezik a termesztést. A német lakhellyel rendelkező tagokból álló, maximum 500 fős egyesületek havonta személyenként legfeljebb 50 gramm kannabiszt oszthatnak egymás között.

Az EU egyik legliberálisabb kannabisztörvényének életbe lépésével Németország lett a legnagyobb ország az Európai Unióban, ahol legális a füvezés. Ezzel szemben például Hollandiában szigorítások léptek életbe a túlzott kannabiszturizmus miatt.