2024.3.19 8:59
Olvasási idő 1:11
Masszi-Rigó Csilla

Vérrel teli fiolát talált egy amerikai nő a Sheinről rendelt csomagjában

ÉLETMÓD INTERNET SHEIN VÁSÁRLÁS

Senki sem tudja, hogyan kerülhetett a vérrel teli fiola a csomagba.

Egy fiolányi vért, egy üres injekciós tűt és egy babkonzervet is talált egy amerikai nő a sheines rendelésében, noha ezek egyikét sem ő rendelte a kínai oldalról.

A TikTokon már több millió ember látta a videót, amelyben az érintett képekkel és e-mailekről készült screenshotokkal próbál utánajárni a Sheinnél és a csomagot szállító FedExnél annak, hogyan kerülhettek bele rendelésébe a bizarr holmik, a két cég azonban azt állítja, nem az ő raktáraikban nyúltak hozzá a csomaghoz. 

@anna_200.1 @SHEIN is denying that they have anything to do with it. And the @CDC.govOfficial ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

A Tennessee államban élő nő a kicsomagolást követően azonnal a fiola címkéjén jelzett Exact Sciences tesztlaborhoz fordult, ami szintén nem tudta mire vélni az esetet, és azt mondta, a csomagban rákszűrésre küldött vér található – bár az amerikai TikTok-kommentelők szerint a rákszűréses fioláknak nem kék a kupakja.

Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványügyi Központja (CDC) a megkeresés után jelentős biológiai veszélynek minősítette az esetet, ami miatt a rendőrséget is bevonták a felderítésbe. 

A Shein és a FedEx végül kénytelen volt bocsánatot kérni a sokáig ignorált vásárlótól. A kínai ruhamárka először nem akart foglalkozni a levéllel, később azonban vizsgálatot rendeltek el a 2023 nyarán készült panasz miatt: „Amikor tudomásunkra jutott, hogy egy vásárló megbontott csomagot kapott, azonnali vizsgálatot indítottunk. Gyári felvételek vizsgálatával kiderítettük, hogy amikor a csomag átesett a minőségellenőrzési folyamaton és elhagyta a létesítményt, csak a megrendelt tételeket tartalmazta.”


A videót közzétevő nő azt mondta, soha többé nem fog rendelni a kínai oldalról, további rendeléseit pedig csak kesztyűben hajlandó kibontani. A videó alatti kommentelők közül többen is arról írtak, hogy érdekes, először miért csak a fioláról tett említést a nő (a babkonzervről és a tűről nem), néhány ember pedig arról panaszkodott, hogy ha vért nem is, de bogarat már talált a rendelésében.