2024.3.16 10:49
Olvasási idő 2:24
Krajnyák Petra

Militáris chic, csipkés kombinék és Mátrix-latex: ezek lesznek a 2024-es őszi, téli szezon meghatározó trendjei

Militáris chic, csipkés kombinék és Mátrix-latex: ezek lesznek a 2024-es őszi, téli szezon meghatározó trendjei
Forrás first view
DIVAT DIVAT DIVATBEMUTATÓ NEW YORK-I DIVATHÉT PÁRIZSI DIVATHÉT

Ismét izgalmas divatheteket tudhatunk magunk mögött, így itt az ideje, hogy számba vegyük a 2024-es őszi, téli szezon legjobb trendjeit.

Farmer farmerrel

A country nemcsak a zene-, hanem a divatipart is megfertőzte. Bármilyen vegyes érzésekkel is tölt el, szerencsére a famer elég sokoldalú ahhoz, hogy a ranch-cowboy-farmer spektrumon túl is megtaláljuk a szájízünknek való darabokat. Inspirációnak mindenek előtt ajánlanám Birtney Spears és Justin Timberlake ikonikus páros szettjét.

Off White - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenMoschino - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenMiu Miu - Ready-to-WearFeng Chen Wang - Ready-to-Wear
Galéria megtekintése
(7)

Falfehér

A fűtésszezon beköszöntével leszáll a szűnni nem akaró szürkeség. Ebben a szmogfelhőben a ködlámpák helyett hozhat majd világosságot talpig hófehér szetted.

Tory Burch - Ready-to-Wear Tory Burch - Ready-to-Wear Tory Burch - Ready-to-Wear Stella Mc Cartney - Ready-to-Wear
Galéria megtekintése
(11)

Mátrix

A hétköznapi menyasszony és elsőáldozó külsőre válaszul megérkezett a romantizált terminátor, orgyilkos és domina-esztétika.

Stella Mc Cartney - Ready-to-WearLUAR - Ready-to-Wear MM6 Maison Margiela - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenMM6 Maison Margiela - Ready-to-Wear - Runway Collection - Women
Galéria megtekintése
(12)

Kámzsa

„Laktam már a magány monostorát, Viseltem már a bús lemondás szürke Kámzsáját“ – írta Tóth Árpád, mondjuk nem valószínű, hogy e sor ihlette volna meg a tervezők tömegét. A klímaváltozással szövetséget kötve, a fülhibernáló fagyhalál sikeresen letaszította trónjáról az orrfacsaró hideget. Az ősz beköszöntével a forint értékével egyenesen arányos zuhanó hőmérsékletet pedig kapucnis garbókkal, kötött sísapkákkal és balaklavával élheted túl stílusosan.

Kiko Kostadinov - Ready-to-WearKiko Kostadinov - Ready-to-WearFendi - Ready-to-Wear Issey Miyake - Ready-to-Wear
Galéria megtekintése
(10)

Piroska...

Az üzleti megfontolásból (is) keltett trendhullámok között akadnak egészen nagy amplitúdójúak is, ennek pedig a pénztárcád, a bolygó és a lelki békéd is hálás lesz. A piros, kiváltképp az oxigéndús vért idéző árnyalata köszöni szépen, jól van és még hosszú évekig szeretne a fogasokon lógni.

Stella Mc Cartney - Ready-to-WearMM6 Maison Margiela - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenKiko Kostadinov - Ready-to-WearJil Sander - Ready-to-Wear
Galéria megtekintése
(13)

...és a farkas

A 20. század státuszszimbóluma ismét bejelentkezett az év statement-darabja címre. Akár a TikTokot elárasztó „maffiózófelségek“, akár Sylvester Stallone 1982-es jelenése nyitotta meg szívcsakrád a bundák előtt, mindkét dollármillióktól bűzlő esztétika remek inspiráció lehet a jövőben. Régi korok visszatérő trendjeként pedig remek szőrmókokat turizhatsz akár nagymamád szekrényében is. Ha mindenképp újonnan szereznéd be, maradj inkább a műszőrnél. Hozzád hasonlóan az állatok sem szeretnének fázni, sem kínhalált halni.

Simone RochaStella Mc Cartney - Ready-to-WearMiu Miu - Ready-to-WearGucci - Ready-to-Wear
Galéria megtekintése
(13)

Inkognitó garbók

A Himalája magasságait megszégyenítő garbók ideálisak a social battery-töltő napokra, amikor legutolsó vágyad emberekkel interakciót folytatni. Tekerj egy sálat felhúzott kapucnid köré és garantáltan nem kell majd bájcsevegned nem túl kedves ismerőseiddel, akikkel mindig a legrosszabbkor futsz össze.

Stella Mc Cartney - Ready-to-WearLouis Vuitton - Ready-to-Wear Helmut Lang - Ready-to-WearTory Burch - Ready-to-Wear
Galéria megtekintése
(12)

Szellemes darabok

Nem kell megválnod a balletcore-őrület hevében felhalmozott tüll- és organzacsodáktól, hiszen tökéletesen beilleszthetők az utcai viseletként funkcionáló fehérnemű trendjébe. A mamád szekrényéből előhalászott csipkés kombiné szintén kiváló választás lehet, de minden, ami megvillantja tested sziluettjeit (vagy annál többet) igazi jolly joker.

Simone Rochadivat, ősz, tél, trendSimone RochaMoschino - Ready-to-Wear - Runway Collection - Women
Galéria megtekintése
(13)

Szürke kisegér

A fehér és fekete mostohagyereke sosem örvendett még ekkora népszerűségnek. Az office chic, dark és light academia, könyvtár-core esztétikák mind tárt karokkal fogják.

Moschino - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenStella Mc Cartney - Ready-to-WearMiu Miu - Ready-to-WearMM6 Maison Margiela - Ready-to-Wear - Runway Collection - Women
Galéria megtekintése
(10)

Hatványozott rétegek 

Rétegezz! Ez az örök érvényű téli mantra soha nem volt még ennyire mérvadó. Két kardigán, atléta pólóra, crop top ingre, átmeneti kabát hegyek, az örökzöld Y2K szoknya-nadrág duó? Bizony, mind eleget tesznek a „meleg, de stílusos“ elvárásnak.

divat, ősz, tél, trendOff White - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenJunya Watanabe - Ready-to-Wear Moschino - Ready-to-Wear - Runway Collection - Women
Galéria megtekintése
(12)

Militáris chic

Ironikus, hogy a divatot egyszerre jellemző katonás rend, – gondoljunk csak a szigorú szabásmintákra – és totális káosz – trash, camp, avantgárd vagy amit akartok – megnyilvánul ebben a trendben. A szűk szabású zubbonyokat kellően ellensúlyozhatod egy látszólag random felkapott, hozzá nem illő kiegészítővel. Teszem azt, masnikkal, papucs-zokni kombóval, miniszoknyával, gyöngysorral, szőrös kalappal és máris kevésbé szigorú az összhatás. A túlméretezett ballonkabátok, dupla soros kabátok alá pedig bármilyen stílust is képviselsz, bőven férnek eklektikus rétegek.

Stella Mc Cartney - Ready-to-WearMM6 Maison Margiela - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenJil Sander - Ready-to-Wear MM6 Maison Margiela - Ready-to-Wear - Runway Collection - Women
Galéria megtekintése
(8)

A kis fehér ruha

Megjelent a kis fekete ruha ellenpárja, eltitkolt ikertestvére, nemezise vagy épp másik fele, a jin jangja, oldalbordája... minden csak nézőpont kérdése.

divat, ősz, tél, trendStella Mc Cartney - Ready-to-WearMiu Miu - Ready-to-WearJW Anderson - Ready-to-Wear
Galéria megtekintése
(8)

Olíva

Bár a zöld összes árnyalata elsuhant a kifutón, a 2024-es őszi-téli szezon trónkövetelő színe egyértelműen az olívazöld. Ha a földet súroló viharkabát vagy a túlméretezett bomber sem áll közel a szívedhez, de vinnél némi maszkulin energiát a militáris trend szellemében a ruhatáradba, akkor az olajzöldbe hajló khakivel megteheted.

Off White - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenOff White - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenHermes - Ready-to-WearHermes - Ready-to-Wear
Galéria megtekintése
(11)

Mellények

A mellények mindegyike kiterjesztette territóriumát női és férfi ruhatárra is, így ismét egy lépéssel közelebb kerültünk az uniszex divathoz

Off White - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenMoschino - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenOff White - Ready-to-Wear - Runway Collection - WomenOff White - Ready-to-Wear - Runway Collection - Women
Galéria megtekintése
(7)
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!