2024.1.31 17:35
Olvasási idő 2:06
Krajnyák Petra

Faux fur 101: a szőrmeviselés zsebkönyve, amire nem tudtad, hogy szükséged van

DIVAT BUNDA DIVAT ÉLETMÓD RÉTEGES ÖLTÖZKÖDÉS STREET STYLE TÉL

Hogyan építsünk műszőrme kabátunk köré outfitet? Cikkünkben erre kerestük a megoldást, és büszkén jelentjük: rengeteg stílusos tippet gyűjtöttünk össze, amelyekkel a reggeli, pánikszerű gardróbtúrást is elkerülheted.

Téli orkán tavaszt áraszt

Ki mondta, hogy télen nem hordhatod a kedvenc nyári ruháidat? Megfelelő aláöltözettel abszolút kivitelezhető. Hosszú, lenge ruháid alá kerülhet garbó, vékony, akár kapucnis pulcsi, hosszú ujjú póló hiányában egy begombolt kardigán is, trapéznadrág, fázósoknak pedig egy-két harisnya is elengedhetetlen. Ha akad a szekrényed mélyén egy forróbb napokra szánt, virágmintás kurta szoknya vagy lenge ruckó, akkor mázlid van. Rövid és hosszú műszőrme kabáttal egyaránt kontrasztos szettet alkot.

Forrás pinterest

Szibériai Diszkó

Következzék egy kis szezonális girl-math:

tél + szabadtéri program + szalonképes állapot = 1/4 lehetetlen küldetés
(tél x fagypont alatti hőmérséklet) + esti program - Michelin baba külső = 98,9% szélmalomharc

Ahogy a fenti képletek mutatják, didergős estéken stílusosan belevetni magunkat az éjszakába szinte lehetetlen. Kétségbeejtő számításaim ellenére ne adjuk át magunkat a téli időszámítás alatt uralkodó depressziós pesszimizmusnak, hiszen még 1,1 százalék esélyünk marad a partikompatibilis megjelenésre. Egy színes bundában, látványos fülbevalóval minden szem rád szegeződik. Ha tovább fokoznád a diszkóhangulatot egy statment – teszem azt metálos vagy lakk bőr – szoknyával megteheted.

Forrás pinterest

Holle Anyó-core

Generációnk kriminálisan alulértékeli a kendők esztétikai értékét. Egy mintás fejkendővel a legegyszerűbb szettek is megfűszerezhetők, bár a coastal grandma stílus követői előtt ez már nem ismeretlen tény. Egy bundával és kesztyűre húzott gyűrűkkel párosítva te lehetsz a Grimm-mesékből ismert Holle Anyó divatdiktátor ikertestvére. 

Forrás REFRESHER / Krajnyák Petra

Donna Corleone

Társadalmunk kollektív illúzióban él, amiben tökéletesen megfér a romantizált maffiafeleség külső. Mindehhez egy tetszőleges színű, esetleg állatmintás műszőr kabát, egy kis fekete vagy leopárd mintás ruha, magassarkú és vörös rúzs szükséges, és máris te vagy a Sebhelyesarcú fiktív partnere.

Forrás pinterest

Hóbagoly

Nem muszáj túlgondolni a stílusos téltúlélő szettet. Nyugodtan búj tetőtől talpig fehérbe a (koszos) hófehér műszőr kabátod alatt, még a fehér hollónál is ritkábban látott látványosság leszel.

Forrás pinterest

Chewbacca street style

Szerencsére a szőr nemcsak kabátokon fér meg, hanem lábainkon is. Riadalomra semmi ok, nem a szőrtelenítés ellen hirdetek feminista keresztes hadjáratot. Prémes és kedvenc háziállatodra megtévesztésig hasonlító csizmákban a legcudarabb időben sem fogsz a tömegbe olvadva vacogni.

Forrás pinterest

Takarózz!

A bőség zavara szó szerint értelmezhető. Egy túlméretezett műszőrmében, alatta hatalmas ruharengeteggel senki sem fogja tudni, hol kezdődnek a lábaid, és hol végződnek karjaid. A sejtelmes fedettség pedig sok esetben növelheti komfortérzeted.

Forrás REFRESHER / Krajnyák Petra

#nincsfűtésazegyetemen

A sötét és lágy akadémiai esztétikában szintén megfér egy kis barna bunda. Bújj rakott szoknyába, vastag zokniba vagy kötött lábszármelegítőbe, kapj fel egy vastag talpú mokaszint, így még a működésképtelen radiátor mellett sem fogsz fagyoskodni a rosszul szigetelt előadóban.

Forrás pinterest

Match made in heaven

Sokan alábecsülik a kapucnis pulcsik erejét, pedig műszőr kabáttal érdekes kontrasztot

alkot. Ráadásul sapkakerülőknek is ideális.

Forrás REFRESHER / Krajnyák Petra

Anna Karenina

Puha fejfedőkből sem szenvedünk hiányt. Ha túl koravénnek találod a kendőket, érdemes átértékelned gyerekkorod rettegett fülmelegítőit. Ha mégsem mondanál le a fülhallgatóról, akkor egy könnyen turizható usánkával vagy egy prémes sapkával koronázhatod meg a szetted.

Forrás pinterest

Azok a hetvenes évek...

Az ikonikus Penny Lane kabát a 2000-es években már több divatérzékeny lelket megkísértett, és a 2020-as években újult erővel tért vissza. A Majdnem híres című kultfilm főszereplőjéről elnevezett kabát szinte bármelyik turkálóban fellelhető, akárcsak a hozzá passzoló trapéz-, bő szárú vagy bársony nadrágok. A hosszú farmer és funky mintás szoknyákról nem is beszélve.

Forrás pinterest
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!