2024.2.26 9:35
Olvasási idő 0:42
Maier Péter

49 éves korában meghalt Kenneth Mitchell, a Star Trek és a Marvel Kapitány színésze

FILMEK + SOROZATOK GYÁSZ MARVEL SZÍNÉSZEK

A színész halálát ALS betegség miatti komplikációk okozták.

49 éves korában elhunyt Kenneth Mitchell kanadai színész, akit leginkább a Star Trek: Discovery című sorozatból és a Marvel Kapitány című filmből ismerhet a közönség. A szombaton elhunyt színész halálát ALS, azaz amiotrófiás laterálszklerózis okozta.

Kenneth Mitchell a Marvel Kapitány című filmben
Kenneth Mitchell a Marvel Kapitány című filmben Forrás Walt Disney / Marvel

„Fájó szívvel jelentjük be Kenneth Alexander Mitchell halálát, aki szeretett édesapa, férj, testvér, nagybácsi, fiú és sokak kedves barátja volt“ – idézi a színész Instagram-oldalán megjelent közleményt a Guardian

Öt és fél éven keresztül Ken az ALS okozta szörnyű kihívások sorozatával nézett szembe. És a legigazibb Ken módra sikerült mindegyik fölé emelkednie, kegyelemmel és elkötelezettséggel, hogy minden pillanatban teljes és örömteli életet éljen

– fogalmaz a közlemény.

Betegsége, az ALS elsorvasztja az izmokat mozgató idegsejteket, ez pedig bénuláshoz, illetve a légzési funkciók megszűnéséhez, fulladásos halálhoz vezet, anélkül, hogy érintené a beteg mentális képességeit.


Ahogy a Telex rávilágít, itthon is a figyelem középpontjában van ez a betegség, ugyanis Karsai Dániel alkotmányjogász is ebben szenved, és emiatt küzd azért, hogy Magyarországon legalizálják az eutanáziát.

Kenneth Mitchell a 10 dolog, amit utálok benned című filmből is ismert Susan May Pratt színésznő férje, illetve két gyermek édesapja volt.