2024.2.21 16:40
Olvasási idő 0:37
Szécsi Krisztián

A besúgó alkotója a Trónok harca színészével rendez sorozatot Izlandon

FILMEK + SOROZATOK A BESÚGÓ IZLAND SOROZATOK SZENTGYÖRGYI BÁLINT TRÓNOK HARCA/SÁRKÁNYOK HÁZA

Szentgyörgyi Bálint a "Trónok harca" Jaime Lannisterét alakító Nikolaj Coster-Waldau társaságában jelentkezett be az interneten, akivel egy "King and Conqueror" című történelmi sorozaton dolgoznak.

Szentgyörgyi Bálint, A besúgó alkotója, írója és rendezője több hollywoodi művésszel együtt forgatja legújabb projektjét, a King and Conqueror című történelmi sorozatot Izlandon.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

@szentgyorgyibalint által megosztott bejegyzés

Ahogy a Forbes cikkéből kiderül, Szentgyörgyi Bálint éppen Reykjavíkban tartózkodik, ahol Baltasar Kormákur rendezővel és vezető producerrel dolgozik együtt a King and Conqueror című sorozaton. A nyolcrészes alkotás két főszereplője James Norton, akit többek között Emma Watson, Saoirse Ronan, Florence Pugh és Timothée Chalamet mellett láthattunk a Kisasszonyokban, illetve Nikolaj Coster-Waldau, a Trónok harca Jamie Lannistere, akivel Szentgyörgyi lőtt is nemrég egy szelfit.

Szentgyörgyi Bálint és Nikolaj Coster-Waldau. Forrás @szentgyorgyibalint/ Instagram

A sorozat az 1066-os hastingsi csata történéseit dolgozza fel, az IMDb szerint a nyolc részből Szentgyörgyi hármat rendez, Baltasar Kormákur pedig egyet. A sorozat alkotója és írója az a Michael Robert Johnson, aki többek között a Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes forgatókönyvén is dolgozott.

Kiemelt tartalom
A háború sohasem változik, de az adaptációnak ez tesz jót – Fallout sorozatkritika A háború sohasem változik, de az adaptációnak ez tesz jót – Fallout sorozatkritika 2024.4.20 10:19

A Forbes megkeresésére Szentgyörgyi Bálint úgy fogalmazott, hogy „több ügyem érkezik a közeljövőben“, így nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan megint sokat fogunk hallani a magyar rendezőről.