2024.2.7 16:34
Olvasási idő 0:53
Szécsi Krisztián

Egy plus size modell szerint nagyobb ülések kellenének a repülőkre, de az internet szerint inkább fogynia kellene

UTAZÁS BODY POSITIVITY PLUS SIZE REPÜLÉS UTAZÁS

Már majdnem kétmillióan nézték meg Gracie Bon videóját a TikTokon, amin arra hívja fel a figyelmet, hogy egyes légitársaságok gépein az ülések nem minden ember testével kompatibilisek. Viszont sokan úgy látják, hogy inkább neki kellene változtatnia magán.

Heves vita robbant ki az interneten, miután egy plus size modell a TikTokon kifejtette: a légitársaságoknak nagyobbra kellene méretezniük a repülőgépek üléseit.

@graciebonr

airplanes need bigger seats 😭

♬ Epic Inspiration - DM Production

A panamai származású Gracie Bon nem először hívja fel követői figyelmét, hogy a repülőgépek ülései nem kompatibilisek minden emberi testtel. Például az ő esetében gyakran két ülést kell vennie, hogy kényelmesen elférjen egy járaton.

Gracie Bon videói szinte azonnal virálissá váltak, ezért a LADBible a saját olvasóit is megkérdezte, mi a véleményük a témában. Mint kiderült, a magazin válaszadóinak több mint 50 százaléka szerint a légitársaságoknak nem kellene nagyobb ülőhelyeket kialakítaniuk a repülőgépeken.

Sokan azt tartanák a legjobb megoldásnak, ha a modell továbbra is két ülést vásárolna, hiszen úgyis megengedheti magának, plusz nem lehet csak úgy megváltoztatni a repülőgépek bizonyos részeit, mert azt valahol mindig ellensúlyozni kell. Ezt többen higgadtan, kulturáltan, míg mások nyomdafestéket nem tűrően fejtették ki, ahogy azt is, hogy Gracie Bonnak inkább fogynia kellene.

Volt olyan is, aki azt javasolta, hogy egy magángéppel orvosolja a kérdést, ami talán rövidtávon még meg is oldaná a „problémát“, de hosszú távon érdemes elgondolkodni, hogy környezetvédelmi szempontból mennyire is lehet előnyös.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Ryanair_European_Airline (@ryanair) által megosztott bejegyzés

A diskurzus azonban adott, és tény, hogy a kereskedelmi légi utazás nem minden esetben leányálom. Ezzel egyébként maguk a légitársaságok is tisztában vannak, a RyanAir például szívesen viccelődik az általa nyújtott szolgáltatások minőségével.