2024.1.20 12:18
Olvasási idő 0:54
Krajnyák Petra

Nincs többé Norbi Update? Elindult Schobert Norbi cégének felszámolása

ÉLETMÓD DIÉTA ÉLETMÓD KÖZÉLET SCHOBERT NORBI UPDATE

A Gazdasági Versenyhivatal 2022-ben indított eljárást a Schobert Norbi arcával fémjelzett Norbi Update vállalkozással szemben.

Egy a napokban hatályba lépett bírósági végzés értelmében megindult a felszámolási eljárás az Update jogutódjának számító Free Group Zrt. ellen, amelynek Schobert Norbert a névváltoztatás óta már csak a cégvezetője volt, írja a Blikk. A lap birtokába került végzés szerint a felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelmet 2023. június 29-én nyújtották be, a felszámolás kezdő időpontja pedig 2024. január 18.

Régóta gyűltek a sötét fellegek a fitneszguru birodalma felett. Hiába termelt több mint 1,6 milliárd forintos bevételt a Free Group Kereskedelmi Zrt., az egykor Norbi Update Lowcarb Zrt. néven ismert vállalkozás. 2022-ben mínusz 213 millió forintos adózott bevételt produkált, de 2021-es és 2020-as évet is veszteséggel zárta.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2022-ben indított eljárást a Schobert Norbi arcával fémjelzett Norbi Update vállalkozás ellen, melynek igazgatóságában ugyanazon év május 31-én helyet foglalt Orbán Viktor miniszterelnök fiatalabbik öccse, Orbán Áron is. Azonban később majd a többi igazgatósági taggal együtt eltűnt a vezetőségből.

A több mint 90%-ban a Schobert házaspár tulajdonában álló céget 2023 májusában a GVH 40 millió forintra bírságolta a vásárlók megtévesztéséért. Több mint egy éves közösségi média jelenlétet és összesen 280 videóbejegyzést vizsgáltak meg. Megállapították, hogy a Norbi Update termékek forgalmazói megtéveszthették a fogyasztókat többek között a termékek hatásáról, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről is.

Kiemelt tartalom
Az ősi fitneszvita: reggel vagy este jobb edzeni? Az ősi fitneszvita: reggel vagy este jobb edzeni? 2024.4.12 17:32

Az vizsgált videókban ugyanis megalapozatlanul állították, hogy az Update termékek  betegségek megelőzésére és kezelésére is alkalmasak, mint a cukorbetegség és a magas vérnyomás elmulasztása.